Compello Group koopt zich in bij Dynacloud

Handen schudden

De Compello Group, een cluster van it-bedrijven met vestigingen in Zwolle en Utrecht, heeft een belang van 50 procent genomen in Dynacloud uit Enschede. Dit bedrijf richt zich op het inrichten van een cloudomgeving met het beheerproduct DAS. Met de hulp van Compello wil Dynacloud haar organisatie versneld uitbouwen en verder professionaliseren. Bij Dynacloud werken ruim vijfentwintig mensen.

Dynacloud rekent niet alleen op meer Nederlandse klanten maar verwacht ook internationale belangstelling. Om de groei in goede banen te leiden wil het bedrijf zijn organisatie versterken en is gezocht naar externe hulp. Met het aantrekken van de Compello Groep als mede-aandeelhouder is die partner gevonden.

Compello Group is zo'n vijftien jaar actief op de Nederlandse markt van ict-dienstverlening. Onder de holding vallen de bedrijven Compello (infrastructuurdienstverlening), Pointeast (Sharepoint-diensten) en Be4care (systeemintegrator voor de zorg), die alle opereren vanuit het oosten van het land.

Groeiende vraag

Dynacloud zegt de laatste maanden veel belangstelling te krijgen voor zijn concept Dynacloud Datacenterautomation Suite (DAS). Met DAS kan een cloudomgeving (privaat, publiek of hybride) in een datacentrum worden ingericht en beheerd. De suite bevat functionaliteit voor het beheer van zowel de fysieke als virtuele infrastructuur en koppelt die aan hulpmiddelen voor servicebeheer en zelfbediening. Meerdere datacentra zijn vanuit een punt aan te sturen en eindgebruikers hebben zelf de controle.

Volgens Dynacloud kan met de inzet van DAS het bouwen, uitrollen, beheren en factureren van cloudcapaciteit worden vereenvoudigd. Het systeem is geschikt voor grotere omgevingen. Bij de gemeente Enschede loopt bijvoorbeeld een implementatietraject.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-07T11:56:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.