Red Hat breidt OpenShift PaaS-strategie uit

Red Hat heeft zijn strategie uitgebreid voor zijn OpenShift PaaS (platform as a service). De open source-softwareleverancier breidt dit platform uit zodat enterprises zowel DevOps-modellen kunnen gebruiken als ook de traditionele applicatiebeheermethodes. Door het gebruik van de core technologie stack van een publieke PaaS kunnen klanten met Red Hat's OpenShift PaaS profiteren van cloud computing en een flexibele ontwikkelomgeving.

OpenShift is een open cloud-applicatieplatform dat enterprises de voordelen van PaaS biedt door een consistente omgeving te bieden voor zowel de publieke cloud als voor een datacenter op locatie. Red Hat introduceerde OpenShift PaaS in mei 2011 en biedt ontwikkelaars een cloud-applicatieplatform waarbij de programmeertaal, frameworks en applicatie lifecycle tools gekozen kunnen worden om applicaties te bouwen. Sindsdien is het OpenShift-platform verder ontwikkeld en omvat ontwikkeltalen zoals Node.js. Daarnaast werd het het eerste PaaS dat Java EE 6 ondersteunt en uitgebreide lifecycle support voor Java in de cloud biedt. Via het opensourceproject OpenShift Origin maakte Red Hat in april 2012 de code die ten grondslag ligt aan het OpenShift-platform openbaar aan de open source community.

Specifieke enterprise-behoeften

Enterprises hebben volgens Red Hat vandaag de dag vaak operationele eisen die niet worden ondersteund door hun huidige PaaS-oplossing. Er zijn operationele overwegingen omtrent compliance, enterprise-architectuurstandaarden (inclusief Itil of andere methoden), it-governance, beveiliging, applicatie lifecyle-beheer, applicatieontwikkelmethoden, organisatorische of procesmatige beperkingen en privacybeperkingen. PaaS-oplossingen moeten it-afdelingen in staat stellen ontwikkelaars maximaal te faciliteren en tegelijkertijd tegemoet komen aan de specifieke enterprise-behoeften.

Red Hat OpenShift PaaS biedt een cloud-applicatieplatform met ingebouwde veilige en schaalbare multi-tenancy, enterprise-grade applicatiecontainers, middleware-diensten en recente technologieën. Het platform wordt aan de markt aangeboden via verscheidene nieuwe locaties en meerdere managementmodelopties. Red Hat biedt zijn belangrijkste PaaS enterprise-technologieën als Red Hat Enterprise Linux, Red Hat Storage, JBoss Enterprise Middleware en OpenShift's geïntegreerde programmeertalen, frameworks en ontwikkel tools aan via het OpenShift-cloud-applicatieplatform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-10T10:07:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.