Informatica treedt toe tot Google Cloud Platform

Data-integratiesoftwareleverancier Informatica treedt als Technology Partner toe tot het Google Cloud Platform-partnerprogramma. Google-ontwikkelaars en -gebruikers hebben nu toegang tot de meest recente integratiediensten en -oplossingen van Informatica.

Door het ontvouwen van het Informatica Cloud-integratie Platform-as-a-Service (iPaaS) kunnen ondernemingen van iedere grootte nu op een veilige manier hun data van en naar hun on-premise- en cloud it-systemen brengen, evenals Google Cloud-services zoals Google Cloud Storage en Google BigQuery met Informatica Cloud Conector voor Google Cloud.

Cloud Connector en iPaaS

De nieuwe Google Cloud Connector breidt Informatica Cloud's universele connectivity uit waardoor gebruikers op een veilige manier cloud-gebaseerde en on-premise data in databases, data warehouses en applicaties van en naar Google Cloud kunnen verplaatsen. De connector biedt een oplossing voor zowel initiële data loading als on-going datasynchronisatie waardoor real-time en volledige analytics mogelijk is. De nieuwe Google Cloud Connector biedt een efficiënte manier erg grote hoeveelheden aan data naar de Google Cloud kunnen worden gebracht.

Informatica Cloud is beschikbaar in abonnementsvorm en draait als een multi-tenant software as a service (SaaS)-oplossing. Informatica Cloud's wizard-based user interface maakt het voor zakelijke gebruikers, waaronder gegevenswetenschappers, business analisten en ontwikkelaars, eenvoudig om data integratietaken op te zetten en in te delen. Informatica Cloud iPaaS-kenmerken zoals REST api's, Cloud Connector Toolkit en Integration Templates, stellen ontwikkelaars in staat om op een snelle manier marktleidende integratiemogelijkheden in cloud- en on-premise-applicaties te embedden, waaronder die geschreven op Google AppEngine en ander PaaS-aanbod.

Apps en big data

Met Google's Cloud Platform-producten kunnen klanten oplossingen implementeren als cloud-app's, zoals mobile apps, social apps, business process apps en websites, gebruikmakend van Google App Engine en SQL. Maar ook cloud storage-oplossingen, zoals high-end back-up en recovery, active archiving, global file sharing/collaboration en primary san/nas, gebruikmakend van Google Cloud Storage. Tevens big data-oplossingen, zoals interactieve tools, trend detection en bi-dashboards, gebruikmakend van Google BigQuery en Google Prediction API. Tot slot large-scale computing-oplossingen, zoals batch processing, data processing en high performance computing, gebruikmakend van Google Compute Egine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-30T17:06:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.