HDS komt met cloudstrategie voor databeheer

Ict-leverancier Hitachi Data Systems (HDS) komt met een nieuwe cloudstrategie met daarin een aantal nieuwe cloudoplossingen en -diensten waarmee organisaties aan de slag kunnen met cloud computing en hun mobiele diensten veiliger en betrouwbaarder kunnen maken. Het cloudportfolio van HDS biedt organisaties opties voor eenvoudiger beheer van de groeiende hoeveelheid ongestructureerde data en speelt in op de eisen van gebruikers die op ieder moment, ongeacht locatie, toegang willen tot data.

Met het Hitachi Content Platform (HCP) Anywhere levert HDS een geïntegreerde file sync- en share-oplossing voor de gehele enterprise. Deze zorgt ervoor dat mobiliteit op een veilige manier kan worden ingezet en geïmplementeerd. Gebruikers kunnen op elk device, altijd en overal op een efficiënte manier samenwerken, bestanden delen en toegang verkrijgen tot data. In tegenstelling tot consumentgerichte file sync- en share services, die niet goed aanslaan in de zakelijke wereld, is HCP Anywhere vanuit de basis ontwikkeld voor een zakelijke omgeving. Als onderdeel van een eigen it-infrastructuur binnen organisaties, wordt met HCP de veiligheid en privacy van bedrijfsgegevens gewaarborgd.

Diensten en programma’s

De nieuwe versie HCP is een cloudstorage-platform voor databeveiliging, mobiliteit en contentcloud. Het is uitgerust met geavanceerd metadata-beheer die de basis creëert voor big data en analyse. Met Hitachi Cloud Services wordt er een verlenging gemaakt van de enterprise naar een beveiligde, off-premise public contentcloud, die beheerd wordt door HDS. Het Hitachi Cloud Services Provider Program is een cloudaanbod vanuit partners dat is gebouwd op de cloudinfrastructuur en -oplossingen van HDS, als onderdeel van het nieuwe HDS Cloud Partner-programma.

Hitachi Data Systems levert beveiligde, flexibele en schaalbare cloudinfrastructuren (private, hybrid en public) die eenvoudig te beheren zijn. Met de inzet van HDS’ cloudinfrastructuur zijn organisaties in staat om de total cost of ownership (tco) te verlagen, service level agreements (sla’s) te behalen en efficiëntie te verbeteren. De cloudoplossingen bestaan uit een set van bewezen en bestaande technologieën (unified, gevirtualiseerd en gedistribueerd).

Markt continu in ontwikkeling

‘De cloudbenadering geeft onze klanten de keuze voor de best passende oplossingen die aansluiten bij de behoefte en strategie van de organisatie’, aldus HDS Benelux-cto Rob Hilterman. ‘Ons cloudportfolio lost niet alleen problemen op waar klanten momenteel mee te maken hebben, maar bereidt hen ook voor op de aankomende ontwikkelingen en uitdagingen. Trends als big data, bring your own device (byod), file services, beveiligde cloudomgevingen, metadata-gedreven automatisering, beheer en analyses worden steeds zichtbaarder in de it-markt. Met de producten en diensten die we nu aanbieden kunnen organisaties cloud- en file sharing-technologieën op een nieuwe manier inzetten. Dit maakt het voor klanten mogelijk om verder te innoveren met informatie in een markt die continu in ontwikkeling is.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-27T10:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.