NetApp: omzet stabiel, winst daalt in 2013

NetApp

NetApp, leverancier van opslagsystemen, draaide in het gebroken boekjaar 2013 een omzet van 6,33 miljard dollar, een lichte stijging ten opzichte van de omzet van 6,23 miljard dollar in 2012. De winst in het op 26 april 2013 gesloten boekjaar kwam uit op 505 miljoen dollar; een daling vergeleken met de winst van 605 miljoen dollar. Het bedrijf kondigt een reorganisatie aan waarbij wereldwijd negenhonderd mensen moeten afvloeien,. Daarvoor neemt het een extra last van 50-60 miljoen dollar in de boeken op.

Van de omzet van 6,33 miljard dollar in het boekjaar 2013 kwam zo'n 4,1 miljard uit de verkoop van producten. Softwareonderhoud was goed voor 894 miljoen dollar en ondersteunende dienstverlening leverde 1,35 miljard dollar omzet op. Alleen deze laatste liet wat groei zijn; de andere twee inkomstenbronnen daalden licht. Met name de opdrachten vanuit de Amerikaanse overheid liepen terug.

Het slotkwartaal, vaak een indicatie voor eventueel herstel, gaf min of meer hetzelfde beeld als het gehele boekjaar 2013. De omzet kwam uit op 1,71 miljard dollar, tegenover 1,70 miljard een jaar daarvoor. De winst was met 174 miljoen lager dan die van 181 miljoen dollar in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2012. Wel stelt topman Tom Georgens dat de vraag naar het geclusterde Data Ontap-netwerkbesturingssysteem in het vierde kwartaal van 2013 flink toenam.

Terugkopen

Voor het eerste kwartaal van 2014 geeft NetApp de indicatie af dat de omzet tussen de 1,46 miljard en 1,56 miljard dollar zal uitkomen. De opslagfabrikant kondigt verder aan zijn aandelenterugkoopprogramma uit te breiden in de komende drie jaar. Daarvoor heeft het nu in totaal drie miljard dollar uitgetrokken.

Ook meldde NetApp bij de presentatie van de jaarcijfers dat het de samenwerking met SAP uitbreidt en producten levert voor ondersteuning van het SAP Hana-platform en de SAP NetWeaver-omgeving. Voorts wil het dit jaar meer opbrengsten halen uit geïntegreerde oplossingen voor cloud- en mobiele infrastructuren. Daarvoor werkt de storagespecialist samen met virtualisatiesoftwareleverancier VmWare.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-05-28T11:57:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.