Rackspace en Cern openlab bouwen hybride cloud

Rackspace Hosting gaat de samenwerking met Cern openlab intensiveren, door het samen bouwen van een hybride cloudoplossing die bestaat uit de op OpenStack gebaseerde public en private cloud. Hiermee helpt Rackspace Cern bij het diepgaande onderzoek naar het ontstaan van het universum.

Cern openlab biedt een raamwerk voor het testen en valideren van innovatieve technologieën in samenwerking met Cern, de Europese Raad voor Kernonderzoek. De samenwerking omvat diverse gezamenlijke initiatieven gericht op de ontwikkeling van een referentiearchitectuur en operationeel model voor ‘federated’ clouddiensten tussen de private en public cloud van Rackspace en de cloud van Cern op basis van OpenStack.

Deeltjesfysica

‘Deze samenwerking met Cern is belangrijk voor Rackspace omdat het onze relatie naar een hoger niveau tilt’, zegt Jim Curry, general manager van Rackspace Private Cloud. ‘Door de samenwerking met Cern openlab vergroten we het wereldwijde bereik van onze hybride cloudoplossingen en helpen we tegelijkertijd het tempo te bepalen van de innovatie op het gebied van deeltjesfysica.’

Natuurkundigen en ingenieurs van Cern gebruiken dagelijks geavanceerde technologie om de kennis over van het universum te vergroten. Dit bestaat uit het uitvoeren van baanbrekende experimenten om de fundamentele bouwstenen van materie te bestuderen. Door gebruik te maken van de grootste en krachtigste deeltjesversnellers ter wereld, waaronder de Large Hadron Collider (LHC), produceert Cern jaarlijks meer dan 25 petabytes aan data. Om de bronnen van de twee datacenters die de LHC aandrijven te beheren en om te helpen de mysteries van het universum te ontrafelen, maakt Cern gebruik van OpenStack-software.

Private en public

Rackspace heeft Cern eerder een oplossing geleverd die het mogelijk maakte om workloads in zijn public cloud te plaatsen. Met deze nieuwe samenwerking wordt het private cloudplatform van Rackspace ingezet op servers die Cern gebruikt voor de uitvoering van natuurkundige experimenten. Rackspace en Cern openlab garanderen een naadloze samenwerking tussen de private- en public-platformen en zullen uitgebreid gaan testen met grote workloads om het optimale te halen uit deze hybride cloudomgeving.

De samenwerking bestaat uit federated clouddiensten op basis van OpenStack-cloudtechnologie. Rackspace gaat werken met Cern openlab om de huidige beheerdiensten van Cern te verplaatsen naar de open, publieke en private cloudomgeving van Rackspace. Ook omvat het ondersteuning van het personeel. Rackspace financiert een fulltime lid van het Cern-team, dat zal helpen bij het ontwikkelen van de cloud federation-technologie.

OpenStack

‘We hebben onlangs gevierd dat Cern twintig jaar geleden besloot de internetsoftware vrij beschikbaar te maken’, zegt Tim Bell, infrastructure manager van de it-afdeling bij Cern. ‘We zijn overtuigd van de toegevoegde waarde van open source-technologieën zoals OpenStack. Deze bevorderen voortdurend technologische verbeteringen, terwijl ze ons ook de mogelijkheid geven om snel uitdagingen aan te pakken. Denk hierbij aan grotere schaalbaarheid door gebruik te maken van het werk van anderen. We kijken uit naar de samenwerking met Rackspace in Cern openlab en zo samen de innovatie op onze op OpenStack gebaseerde hybride cloud te versnellen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-07-02T16:33:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.