Derde winnaar Nokia Lumia 925 is bekend

Macaw beloont vraag over up en down scaling

Dit artikel delen:
Schaalbaarheid

It-dienstverlener Macaw heeft tijdens de Twitter-week die het met Computable houdt de derde Nokia Lumia 925 toegekend aan Charles van Driest, integratiespecialist bij De Goudse. Hij wilde weten hoe snel en eenvoudig het is om je website in de clouduit te breiden of te beperken, zowel qua opslag als dataverkeer.

De meeste publieke clouds bieden automatische up en down scaling aan de hand van een tijdschema’, antwoordt Macaw-specialist Arie Leeuwesteijn. ‘Ook kan dit door het gebruik van bijvoorbeeld een configuratieoptie.’ Tijdens de derde dag van de Twitter-week werd het onderwerp ‘hybride cloudoplossingen’ behandeld. Naast Charles van Driest werden er meer vragen aan Macaw gesteld.

Cyberaanvallen

Computable-expert Leen Blom van ict-dienstverlener Centric wilde graag weten of een hybride cloud door één organisatie moet worden beheerd en of dat een onafhankelijke partij moet zijn ten opzichte van de clouddiensten. ‘Het is niet strict noodzakelijk dat het beheer in de hybride cloud technisch wordt uitgevoerd door één partij’, antwoordt Macaw. ‘Maar organisatorisch is dit wel aan te raden. Een onafhankelijke partij is wel afhankelijk van de keuze voor een private of publieke cloud.’

Herman Jansen, mede-oprichter van Armorgames.com, is bang voor mogelijk cyberaanvallen. Hij wil dan ook van Macaw weten hoe hij ervoor kan zorgen dat zijn hybride cloud zo veilig mogelijk is. De specialisten van Macaw menen dat hierin vooral de provider verantwoordelijk is, maar niet alleen. Zo is de infrastructuurprovider verantwoordelijk bij aanvallen als DDoS-attacks, net als dat hij in het geval van platform as a service (PaaS) die verantwoordelijkheid draagt. ‘Maar wordt het platform via infrastructure as a service (IaaS) aangeboden, dus met virtuele machines, dan ben je ook zelf deels verantwoordelijk voor je veiligheid.’

Cloud bursting

Via Twitter diende Bart Veldhuis, certified cloud architect bij ReasonNet, ook een vraag in. Hij vroeg zich af wat de voordelen van cloud bursting zijn in een hybride cloud. Macaw zegt dat er dan geen investering vooraf nodig is en dat er geen kosten worden gemaakt wanneer capaciteit niet wordt gebruik.

Arnout Boer, technisch consultant bij Klein Beernink, heeft veel klanten met 10 mbit-internetkoppelingen en hij vraagt zich af hoe haalbaar dan een hybride cloud is. Macaw-specialist Maarten Wiese: ‘Dat is afhankelijk van het aantal gebruikers en diensten die uit de cloud afgenomen worden. Het upgraden van verbindingen is dan wel raadzaam.’

Via Twitter zijn alle vragen over het onderwerp ‘hybride cloudoplossingen’ terug te vinden. Gebruik hiervoor de hashtag #AskMacaw.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

voor de com-tekst van de lezer:

van hun website:

Over Macaw
door: Macaw - gepubliceerd op 1-12-2010 Al sinds 1994 specialiseren wij ons in Microsoft-technologie voor zowel maatwerk als gestandaardiseerde Microsoft bedrijfsoplossingen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-11-22T11:16:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.