IBM en SAP sluiten gigantisch cloudpact

Samenwerken

Bedrijfssoftwarereus SAP en ict-reus IBM gaan een wereldwijde strategische samenwerking aan. Het pact tussen de grote ict-bedrijven is gericht is op de adoptie van cloud computing in de zakelijke markt. SAP koppelt zijn Hana-platform voor in-memory analyse van bedrijfsgegevens aan de wereldwijde cloudinfrastructuur van IBM. Dat voorziet met veertig datacenters die verspreid zijn over verschillende landen, waaronder Nederland, in de infrastructuur om bedrijfskritische processen te beheren. Het gaat bijvoorbeeld om erp-software zoals de SAP Business Suite die als clouddienst wordt geleverd.

IBM’s managed services voor cloud computing zijn gebaseerd op het Softlayer-platform en moeten wereldwijd voorzien in een schaalbaar en beveiligde infrastructuur voor clouddiensten. De deal tussen SAP en IBM kan gezien worden als één van de grootste overeenkomsten op de zakelijke markt voor cloud computing.

Open standaarden

De koppeling van SAP Hana aan de IBM Cloud-infrastructuur moet zowel de snelheid van applicaties als de transparantie en controle over waar data is opgeslagen mogelijk maken. De leveranciers bieden een op open standaarden gebaseerde aanpak, waardoor klanten bestaande ict-investeringen eenvoudig moeten kunnen integreren met nieuwe workloads.

IBM: ‘Onze cloud biedt klanten inzicht en controlemogelijkheden over de beveiliging van data. Hierdoor kunnen organisaties hun applicaties eenvoudig overzetten naar de cloud zonder interne veiligheidsregels te overtreden.’ Daarnaast moet de samenwerking met SAP ervoor zorgen dat bedrijven lokaal een cloudproject op kunnen starten, dat later wereldwijd op te schalen en tegelijkertijd te voldoen aan eisen over de plaats waar data wordt opgeslagen en andere regelgeving.

Investering

IBM kijkt wereldwijd steeds meer naar nieuwe zakelijke markten. Het bedrijf investeerde de afgelopen jaren miljarden in het optuigen van een wereldwijde infrastructuur voor clouddiensten. In Nederland kondigde eerder KPN al aan gebruik te gaan maken van IBM’s cloudinfrastructuur en -diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-15T00:01:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.