PwC helpt bedrijven bij overstap naar Google

Internetgigant Google en consultancybureau PwC gaan een samenwerking aan. Het adviesbureau adviseert klanten over de overstap naar zakelijke Google-diensten. Het gaat om een partnership tussen Google for Work (voorheen Google Enterprise) en PwC. PwC gaat bedrijven ondersteunen bij de overstap naar het Google Cloud-Platform, daarnaast bouwt het maatwerk-applicaties en mobiele oplossingen die gericht zijn op diverse sectoren.

PwC zal zich onder andere richten op communicatie- en samenwerkingsoplossingen met de inzet van Google's Gmail, Calendar, Hangouts, Drive en Docs. PwC is ook van plan om samen met Google nieuwe security-diensten op te zetten voor beheer, monitoring en beveiliging van zakelijke automatisering. Daarbij kan het een beroep doen op ruim 450 security engineers van Google.

Google heeft in september 2014 de naam Google Enterprise omgedoopt naar Google for Work. De softwareleverancier vindt de nieuwe naam beter passen bij waar de zakelijke tak van Google. De term ‘enterprise’ wordt vaak gekoppeld aan de grootzakelijke markt, terwijl Google juist wil uitstralen dat het oplossingen levert voor iedereen die werkt.​

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Interessant!

PWC zou bij me als partner/leverancier zeer betrouwbaar overkomen als ze ook hetzelfde samenwerkingsverband aangaan met bijvoorbeeld Microsoft!

Ik weet toch nu al waar hun advies naar toe gaat leiden! Hoe professioneel is dat?

Dus je accountant gaat je helpen om je bedrijfsgegevens in een buitenlandse (lees: Amerikaanse, dus onder de Patriot Act vallende) cloud te brengen? Erg betrouwbaar, erg professioneel! Waar kan ik tekenen?

@Tom

Je weet dat de accountantstak van PwC hier niets mee te maken heeft? Dit gaat de adviestak doen die helemaal los staat van accountancy. Sterker nog, er zijn strenge regels omtrent dit onderwerp waardoor accountancy en consultancy zoveel mogelijk gescheiden moeten zijn.

@Reza: PwC is juist een van de belangrijkste Microsoft-partners.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-10-29T11:17:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.