Microsoft integreert Dropbox in Office

Dropbox en Microsoft kondigen een samenwerking aan voor de integratie van de online opslagdienst in de kantoorsoftware van de softwaremaker. Het gaat onder mee om de integratie van Dropbox in Microsoft Office op telefoons, tablets en webversies van de kantoorsoftware. Gebruikers van Dropbox en Microsoft moeten via Office-apps toegang kunnen krijgen tot hun Dropbox-bestanden en -mappen.

Het moet mogelijk worden om elk Office-bestand rechtstreeks vanuit Dropbox te openen, bewerken en synchroniseren op verschillende apparaten. Een andere functionaliteit die de leveranciers aankondigen is nieuwe of bewerkte bestanden vanuit de Office-apps delen met Dropbox-functies voor het delen van bestanden.

Integraties voor mobiele apparaten en tablets komen beschikbaar met de eerstvolgende updates van de Office-apps. Webintegraties van de Dropbox-website en Office Online worden in de eerste helft van 2015 verwacht. Verder komt de Dropbox-toepassing beschikbaar op Windows Phone en Windows-tablet.

De samenwerking is onder andere gericht op zakelijk gebruik. Daar is bestandsuitwisseling via internet en opslag van data via cloud computing steeds meer gemeengoed geworden. Bij uitwisseling via Dropbox zijn er voor bedrijven wel zorgen over datasouvereiniteit, omdat die gegevens vaak in de Verenigde Staten worden opgeslagen. Het Rijk en de Belastingdienst hebben bijvoorbeeld een eigen Dropbox-variant ontwikkeld, omdat ze de data van burgers niet willen delen met een commerciële partij. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prachtig idee. Alleen zal ik daar nooit gebruik van maken want het is vragen om de eerste incidenten.

Een vreemde zet als je het mij vraagt. Microsoft heeft namelijk al een eigen online storage service die naadloos integreert met Office 365/Online. Waarom zouden ze dan nog in zee gaan met Dropbox?

De enige reden die ik kan verzinnen is dat Dropbox op dit moment veel populairder is dan OneDrive maar geen ingebouwde office suite heeft. Een mooie bron van potentiële Office Online/365 gebruikers die anders misschien Google Drive (zouden gaan) gebruiken.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-05T10:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.