Rackspace en Cern koppelen clouds via sjabloon

Cloud

Cloud-dienstverlener Rackspace en ontwikkelaar van open standaard oplossingen Cern openlab hebben sjablonen ontwikkeld voor het koppelen van verschillende cloudomgevingen. Daarmee kunnen verschillende cloud-infrastructuren in één handeling worden ingericht op basis van OpenStack. Eerder werkten de bedrijven al samen aan een single sign-on authenticatiesysteem voor verschillende OpenStack clouds.

De projecten waar Rackspace en Cern openlab aan samenwerken zijn onderdeel van de ontwikkeling van een referentie-architectuur en operationeel model voor federatieve cloud-diensten. Het werk rondom de implementatie van een cloud kan dan opnieuw worden gebruikt voor toekomstige clouds. Dit moet de complexiteit van cloud-implementatie wegnemen.

Het Cern datacenter slaat jaarlijks meer dan 30 petabytes aan data op. Deze data worden gegenereerd bij de experimenten van de Large Hadron Collider (LHC). De data worden vrijwel real-time beschikbaar gemaakt voor wetenschappers over de hele wereld via de gedistribueerde computing-infrastructuur van Cern. Tim Bell, infrastructuurmanager bij de IT-afdeling van Cern, legt uit dat Cern workloads over de gehele wereld kan verplaatsen door de ontwikkeling van het nieuwe systeem. ‘Dit is essentieel voor het succes van ons wetenschappelijke onderzoek.’

De onderzoekers van Cernworden ondersteund door Rackspace op het gebied van service en assistentie bij het design en de implementatie van het project. Daarnaast maakt Cern gebruik van de Rackspace Public Cloud en OnMetal-diensten voor het uitvoeren van testen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-05-22T11:56:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.