Managed hosting door True

Equinix neemt Itconic en Cloudmas over

Deal handen schudden overname

Datacenterdienstverlener Equinix heeft Itconic en Cloudmas van de Amerikaanse investeerder Carlyle Group overgenomen voor 215 miljoen euro. Itconic biedt datacenterdiensten in Spanje en Portugal; het onderdeel Cloudmas is een clouddienstverlener. Bij de bedrijven werken tweehonderdvijftig man. Met de overname krijgt Equinix datacenters in handen in Madrid, Barcelona, Sevilla en Lissabon.

De overeenkomst wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 officieel beklonken. De acquisitie omvat vijf datacenters in vier regio’s: twee in Madrid, één in Barcelona, één in Sevilla en één in Lissabon, en voegt ongeveer 322.000 vierkante meter toe aan het internationale datacenterportefeuille van Equinix.

De uitbreiding van het aantal datacenters volgt op de groei die Equinix in 2016 doormaakte met nieuwe datacenters in economische kernregio’s zoals Dallas, Sydney en Tokyo en overnames in Japan (Bit-isle) en Europa (Telecity). Door de capaciteit in 2017 verder te vergroten wil Equinix een belangrijke rol blijven spelen voor bedrijven die hun it-operaties naar de cloud brengen.

De Carlyle Group nam Itconic in 2015 over via zijn fonds Europe Technology Partners III. Dit fonds richt zich op Europese technologie, media en telecommunicatie. In 2016 nam Itconic met steun van de Carlyle Group Cloudmas over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.