Qurrent besteedt it-beheer uit aan Solvinity

Energiebedrijf Qurrent legt zijn it-beheer in handen van it-dienstverlener Solvinity. Qurrents it-omgeving is overgezet naar een private omgeving in de Solvinity Cloud. De coöperatie uit Amsterdam zocht een partner die de organisatie kan helpen met de hoge maar onregelmatige vraag naar rekenkracht die kenmerkend is voor big data-initiatieven.

De Solvinity Cloud biedt Qurrent de gewenste hoge beschikbaarheid op basis van redundant uitgevoerde infrastructuur, opslagsystemen en compute platformen. Een deel van de it-systemen zijn bovendien gemigreerd naar Azure, om toekomstige internet of things (IoT) en business intelligence-initiatieven vanuit de public cloud te kunnen ondersteunen.

Qurrent zegt steeds meer met big data te doen. 'We kijken of we kunnen voorspellen welke klanten wanneer contact met ons gaan opnemen', vertelt algemeen directeur Denis Slieker. 'Of welke klanten interesse hebben in energiebesparing, of juist in het zelf opwekken van energie. Zo willen we de klant beter in beeld krijgen, zodat we gepersonaliseerde aanbiedingen kunnen doen.'

Solvinity werkt onder andere voor de rijksoverheid, gemeenten, TNO, Trans Link Systems (OV-chipkaart), ING Bank, Nationale Nederlanden, Rabobank, Ahold, Aegon en ICS Cards. De jaaromzet bedroeg 38,5 miljoen euro in 2016. Er zijn ruim tweehonderd mensen werkzaam in Nederland, verdeeld over vestigingen in Amsterdam, Amersfoort en Assen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-03T11:55:00.000Z Rik Sanders