Managed hosting door True

Google Cloud geeft keuze om cloudserver niet te delen

 

Google Cloud Platform

Klanten van Google Cloud hoeven hun virtuele machines (vm’s) niet meer op gedeelde servers te draaien. In navolging van concurrenten als AWS en Microsoft Azure, biedt het technologiebedrijf zogeheten single-tenant nodes. Dat zijn fysieke servers die slechts voor één enkele klant beschikbaar zijn. Dat meldt Google op zijn Cloud Platform blog.

Virtuele machines die zijn gestald in een publieke cloudomgeving zoals Google Cloud, gebruiken normaal gesproken gedeelde servercapaciteit. Daarbij staan de vm’s van meerdere klanten op dezelfde fysieke hardware. Ze gebruiken bovendien dezelfde hypervisor voor hun aansturing.

Compliance

Sommige organisaties maken voor hun vm’s liever geen gebruik van een gedeelde cloudomgeving. Dit is onder meer het geval bij bedrijven en instellingen die te maken hebben met strikte regelgeving op het vlak van compliance. Deze regels verplichten hen bijvoorbeeld om hun systemen fysiek te scheiden van andere gebruikers, zelfs in de cloud.

Organisaties kunnen binnen hun afgeschermde fysieke cloudomgeving naar eigen inzicht virtuele machines, CPU’s en geheugen aanmaken en toewijzen. Een algoritme bepaalt hoe en op welke afgeschermde server(s) de nieuwe vm’s het beste worden aangemaakt. Dit kan ook handmatig, staat in de blog vermeld. 

AWS en Azure

Amazon Web Services en Microsoft Azure bieden al langer vergelijkbare single-tenant cloudomgevingen. Bij AWS heten de opties Dedicated Hosts en Dedicated Instances. Bij Azure heet het Compute Isolation. Microsoft staat echter slechts één virtuele machine per fysieke cloudserver toe.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6376759). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.