VMware en IBM versnellen hybrid cloud-adoptie

IBM en VMware verstevigen hun partnerschap om de adoptie van de hybrid cloud te versnellen. Zo breidt IBM zijn dienstverlening uit voor klanten om hun bedrijfskritieke VMware-workloads naar de IBM Cloud te migreren. Ook wordt ingezet op nieuwe integraties om applicaties met Kubernetes en containers te moderniseren. Dat maakt VMware-ceo Pat Gelsinger bekend tijdens VMworld 2018 Europe, dat momenteel in Barcelona plaatsvindt.

IBM en VMware zijn twee jaar geleden een partnerschap aangegaan om de adoptie van de hybride cloud te versnellen. Via het partnerschap, met een looptijd van veertien jaar, moeten klanten gemakkelijker hun bestanden migreren tussen on-premises software-defined datacenters naar de cloud. Naar eigen zeggen bedienen de techbedrijven inmiddels ruim 1700 gezamenlijke klanten, waaronder Banca Carige en CNH Industrial. In Europa worden ruim vierhonderd bedrijven naar de hybrid cloud geholpen.

Kubernetes

Tijdens VMworld 2018 Europe kondigen de partijen een intensivering van de samenwerking aan. Een van de onderdelen is dat IBM een cloudarchitectuur in zijn achttien beschikbaarheidzones, waaronder Europa, beschikbaar heeft. Klanten kunnen via deze architectuur hun bedrijfskritieke VMware-workloads draaien om zo downtime voor cloudapplicaties te voorkomen en failovers binnen een IBM Cloud-regio te automatiseren.

Daarnaast kondigden IBM en VMware technologische integraties aan waarmee klanten hun applicaties met containers kunnen moderniseren. De partijen zeggen dat het hierbij niet uitmaakt of deze apps lokaal, in de private cloud of in de public cloud worden geïmplementeerd.

Concreet kan de IBM Cloud Private Hosted geïnstalleerd worden op VMware vCenter Server op IBM Cloud (voor het beheer en de orchestratie van virtuele machines en containers binnen een gemeenschappelijk beveiligingsmodel), is IBM Cloud voor VMware Solutions geïntegreerd met de IBM Cloud Kubernetes-service (voor het beheer van volledig Kubernetes-omgeving) en is VMware vRealize Operations nu beschikbaar op IBM Power Systems (voor het beheer van on-premise workloads).

Tot slot wordt VMware Watson gebruikt om klantenservice binnen het ondersteuningsportal van MyVMware te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-08T11:48:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.