PQR helpt IJsselgemeenten met serverupdate

HPE Synergy

Dienstverlener voor de ict-infrastrctuur, PQR, levert een nieuwe serveromgeving en bijbehorende diensten aan IJsselgemeenten. Dat is een samenwerkingsverband voor sociale zaken van de gemeenten Capelle en Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. De opdracht omvat HPE Synergy compute nodes voor zowel VMware VDI als Oracle.

Ook plaatst PQR een nieuwe server voor de uitwijk van kritieke systemen, zoals Basisregistratie Personen, Adressen en Gebouwen en de kantoorautomatisering. Het gaat om een opdracht die Europees is aanbesteed.

PQR meldt dat de voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn om de nieuwe apparatuur te plaatsen in de bestaande omgeving meteen in gang zijn gezet. Het bedrijf gaat het managementplatform HPE Oneview upgraden, serverprofielen voor de nieuwe servers opstellen en de hardware installeren. Die komen voort uit de vraag naar een implementatieplan met planning en een risico- en kansendossier.

PQR: ‘IJsselgemeenten had al gekozen voor blade computing, een concept van in een rack stapelbare serversystemen op basis van een HPE Synergy 12000-frame. In elk gemeentehuis stond al een HPE Synergy 12000-frame waarvan de capaciteit verder uitgebreid moest worden. Uitbreiding van dit systeem is zeer eenvoudig, nieuwe servers zijn ‘plug & play’ toe te voegen.’

HPE Synergy 12000

In de aanbesteding gaf IJsselgemeenten aan de nog beschikbare capaciteit van het bestaande HPE Synergy-serverplatform te willen gebruiken voor extra servers omdat anders een nieuwe investering in netwerkcomponenten zoals coreswitches en rackspace nodig zou zijn.

‘Door voort te borduren op het bladeconcept verwacht IJsselgemeenten de totale eigendomskosten van de huidige omgeving te verlagen. Eenvoudige schaalbaarheid en het gemak van ingebruikname en beheer maakt dat uitbreiding van het HPE Synergy 12000-platform voor IJsselgemeenten een logische stap was’, stelt PQR.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-04T11:41:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.