Interxion rondt verbouwing oude Sara-datacenter af

Interxion Science Park (AMS 9-datacenter).

Interxion heeft zijn AMS9-datacenter op het Amsterdamse Science Park uitgebreid en gemoderniseerd. Het betreft het oorspronkelijke Sara-datacenter van Vancis dat Interxion begin 2017 overnam.

Datacenteraanbieder Interxion legde begin 2017 78 miljoen euro neer voor de aankoop van de datacenters van Vancis in het Amsterdamse Science Park en Almere. Het Amsterdamse datacenter ligt in het connectiviteitshart van Amsterdam, aangezien het de locatie is waar de Amsterdam Internet Exchange is opgezet en nog steeds is gevestigd.

Na de aankoop begon Interxion met de verbouwing van het meer dan vijfendertig jaar oude gebouw. Inmiddels zijn er ruim 170 connectiviteitsaanbieders, zoals carriers, internetserviceproviders en internet-exchanges, gevestigd in het pand. Het datacenter is daardoor een van de hoofdaders van internet, claimt de datacenterdienstverlener.

'Het was geen makkelijke verbouwing, want het datacenter moest gewoon door blijven draaien', laat Dirk van de Geer, directeur van het Interxion Science Park-datacenter in een persbericht weten. 'De systemen die bij AMS9 staan zijn bedrijfskritisch en zijn niet uit te zetten. We zijn trots dat we zonder problemen dit historische gebouw hebben kunnen moderniseren en uit kunnen breiden.' Opmerkelijk aan dit datacenter is dat het reeds vanaf de ingebruikname verhoogde computervloeren kende.

Het datacenter-vloeroppervlak van AMS9 is met zo’n 35 procent vergroot naar 2.500 vierkante meter. Er is hierdoor ruimte gekomen voor zo’n extra driehonderd racks. Tevens is er een megawatt aan additionele stroomvoorziening gerealiseerd en is de 'power density' per rack verhoogd van een kilowatt naar gemiddeld vijf kilowatt per rack. Nieuw zijn de twee 'meet-me-rooms', waar klanten onderling fysieke aansluitingen kunnen realiseren.

Verder meldt het bedrijf dat het de verbinding van zijn Interxion Science Park-datacenter met de acht datacenters van Interxion op zijn Amsterdam Schiphol Campus heeft verbeterd dankzij een hoge capaciteit DWDM-verbinding van honderd Gigabit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-24T10:30:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.