Ctac betreedt Duitse markt via SAP-partner

Duitsland

Systeemintegrator en clouddiensverlener Ctac uit Den Bosch biedt zijn XV Retail Suite via de Duitse SAP-dienstverlener Allgeier Enterprise Services (ES) aan op de Duitse markt. De timing is enigszins opvallend te noemen, omdat het bedrijf eind juli 2019 juist zijn prognoses voor dit jaar verlaagde.

Het product waarmee Ctac de Oosterburen wil bedienen is XV Retail. Dit vormt als commerceplatform volgens Ctac het knooppunt tussen alle klantcontactmomenten. Daarnaast beschikt XV Retail over een eigen loyaliteitsmodule, die eenvoudig te koppelen is aan een kassa of webshop.

Retailexpertise

Ctac focust met het product op de retailmarkt en meent in Allgeier de juiste partner te hebben gevonden om Duitsland te bedienen. Henny Hilgerdenaar, ceo van Ctac, licht het partnerschap toe: ‘Allgeier biedt precies wat wij zochten in een partner om de Duitse retailmarkt te betreden. De Allgeier-consultants hebben ons laten zien veel retail-expertise te hebben en kunnen die moeiteloos combineren met SAP-technologie.’

Allgeier Enterprise Services (ES) is een Duitse SAP-partner voor bedrijfskritieke applicaties en complexe erp-omgevingen. De onderneming is gevestigd in Munchen.

Ctac levert een breed aanbod van clouddiensten op basis van SAP- en Microsoft-toepassingen. Het gaat onder meer om bedrijfsadvies, managed services, projecten en detachering. Ook levert het bedrijf branchespecifieke SAP- en Microsoft-oplossingen zoals erp-oplossingen voor winkelbedrijven en wooncorporaties.

Buitenlandse avonturen Ctac

De gang naar Duitsland is niet het eerste buitenlandse avontuur van Ctac. Het bedrijf is namelijk ook actief in België (Wommelgem).

Een gang naar Frankrijk die in 2010 begon met het openen van een vestiging in Parijs ging niet zonder slag of stoot. De Bossche ict-dienstverlener wilde, net als nu in Duitsland, retailoplossingen gaan leveren aan middelgrote bedrijven. Specifiek ging het destijds om Ctacs SAP-template Fit4Retail en de Multi Channel-oplossing XV Retail. In Frankrijk ging het in 2016 erg slecht, mede door een mislukt project, dat het bedrijf eind december van dat jaar dan ook stopzette.

Ook voor 2019 stelde Ctac de prognoses bij, al worden de activiteiten in het buitenland hierbij niet specifiek benoemd. Oorzaken voor het lager uitvallen van de omzet en winst dit jaar zijn volgens Ctac met name de terughoudendheid van klanten om nieuwe, grote projecten te starten. Ook onvoorzien extra werk aan ip-producten en kosten door het vertrek van de financieel directeur spelen parten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-15T12:57:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.