Google Meet wordt gratis voor iedereen

De videovergaderdienst Meet van Google wordt voortaan voor iedereen gratis te gebruiken. De gratis versie van Meet was tot nu toe enkel beschikbaar voor scholen en bedrijven. Vanaf begin mei kan iedereen met een Gmail-account zich aanmelden voor Meet.

Gebruikers kunnen van Meet gebruikmaken via de apps voor Android en iOS en via de Meet-website. Er kunnen maximaal 100 mensen aan een gesprek deelnemen. Ook functies zoals het inplannen van meetings, scherm delen, real-time ondertiteling en de schermindeling aanpassen aan persoonlijke voorkeur (waaronder een uitgebreide tegelweergave om meer dan één deelnemer in beeld te zien), komen voor iedereen beschikbaar.

Net als bij andere videovergaderdiensten stijgt ook het aantal gebruikers van Meet spectaculair. Bij de bekendmaking van de laatste kwartaalcijfers meldde ceo Sundar Pichai dat er momenteel zowat honderd miljoen dagelijkse gebruikers zijn. Sinds januari is het gebruik met een factor dertig gegroeid. Dagelijks komen er zowat drie miljoen nieuwe gebruikers bij.

Niet-betalende gebruikers konden vroeger al gebruikmaken van Meet, maar dan moest de vergadering wel opgestart zijn door een gebruiker met een G Suite-account.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-29T16:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.