T-Systems opent clouddatacenter in Amsterdam

Dit artikel delen:

Datacentervoorzieningen voor de Open Telekom Cloud van T-Systems

De omgeving draaide al in bèta maar is nu het officieel: T-Systems biedt in een nieuw twin-datacenter in Amsterdam de Open Telekom Cloud aan. Het Duitse concern huurt hiervoor ruimte bij datacenteraanbieder NorthC. De it-dochter van Deutsche Telekom kondigde afgelopen februari aan miljoenen te investeren in zijn publieke-cloudoplossing.

De inrichting van de nieuwe twinlocatie in Amsterdam volgt die van de twee Duitse kerndatacenters van de Open Telekom Cloud in Biere en Magdeburg. De servers en opslagsystemen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en de Europese verordening voor gegevensbescherming (GDPR/AVG). De elektriciteit komt uitsluitend uit hernieuwbare energiebronnen. 

De automatiseerder richt zich met zijn cloudoplossing vooral op bedrijven en instellingen met hoge compliance- en beveiligingseisen. Die kunnen bovendien via de Open Telekom Cloud toegang krijgen tot supercomputer-rekenkracht. Sinds februari vorig jaar hangt de supercomputer Hawk van het High-Performance Computing Center in Stuttgart (HLRS) aan de cloud van T-Systems. Hawk is een publiek-private samenwerking van de federale regering in Baden-Württemberg, de Karlsruhe Institute of Technology (KIT), Porsche en T-Systems.

In februari van dit jaar kondigde topman Adel Al-Saleh van T-Systems zijn 'Cloud First'-strategie aan. Het bedrijf werkt voor zijn Open Telekom Cloud samen met de publieke-cloudaanbieders Amazon, Microsoft en Google en biedt daarnaast een op Open Stack gebaseerde Open Telekom Cloud-omgeving aan. Daarbij biedt het klanten een raamwerk aan voor cloudmigraties en it-modernisering om verouderde it-systemen geschikt te maken voor de cloud.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T16:39:00.000Z Rik Sanders