IBM vindt met hybride cloud weer pad naar boven

De sterke concentratie van IBM op de hybride cloud begint zijn vruchten af te werpen. De grote vraag naar cloud computing zorgde ervoor dat IBM op 30 juni jongstleden het beste kwartaal in drie jaar afsloot.

De omzet steeg in het tweede kwartaal met 3,4 procent tot 18,7 miljard dollar (15,9 miljard euro). Dat was meer dan de 18,3 miljard die beursanalisten gemiddeld hadden voorspeld. Na jarenlange stagnatie heeft IBM het pad naar boven gevonden. 

IBM’s platform voor de hybride cloud, een mix van on premise infrastructuur, private en publieke cloud diensten, slaat aan. Topman Arvind Krishna wordt beloond voor zijn inspanningen om van IBM een echte hybride cloudmacht te maken. IBM heeft thans ruim 3.200 klanten voor de hybride cloud, bijna vier keer zoveel als voor de overname van cloudsoftwareleverancier Red Hat.

Krishna kampt nog wel met dalende netto-resultaten. De kwartaalwinst nam met 2,6% af tot 1,3 miljard dollar. Maar die daling was minder dan analisten hadden verwacht. Veel ‘legacy’ it-diensten waaronder die voor beheerde infrastructuur, worden zoals bekend afgesplitst. De afscheiding van Kyndryl wordt voor eind dit jaar verwacht. 

Bluetab

Big Blue blijft zijn aanbod van data- en hybride clouddiensten uitbreiden. Onlangs werd de Bluetab Solutions Group uit Madrid verworven. Deze Spaanse dienstverlener die ook in Colombia, Mexico en Peru actief is, helpt klanten als banken en nutsbedrijven meer waarde te halen uit hun bedrijfskritieke data.

IBM versterkt zich ook met technologie voor de automatisering van it-operaties middels artificial intelligence (AIOps). Half juni werd de overname van Turbonomic afgerond, een Amerikaanse leverancier van software voor ‘application resource management'. Eerder had IBM al Instana gekocht, een bedrijf dat software maakt voor de monitoring van applicatieprestaties (apm).

Lees ook: Offline: IBM won met Watson niet de jackpot

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-21T09:48:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.