De opleiding tot cloud-engineer is bedoeld voor jongeren met hoogfunctionerend autisme of hoogbegaafdheid en voor iedereen die baat heeft bij een aangepaste lesmethodiek en begeleiding Tijdens het traject van negen maanden worden de studenten opgeleid om organisaties te helpen bij ict-migraties naar een cloud-omgeving.
Sogeti ondersteunt de opleiding met oefeningen in een Microsoft Azure-domein. Experts van het ict-adviesbureau maken de studenten wegwijs in infrastructure-as-code-toepassingen. De lesgroepen bestaan uit tien tot veertien deelnemers.
Impact
Algemeen-directeur Saskia Meeuwessen van Itvitae is blij met de samenwerking met Sogeti. De uitbreiding van de opleidingen met het nieuwe aanbod voor cloudengineer heeft volgens haar sociale impact. ‘De diepgaande cloudkennis en praktijkervaring van Sogeti gecombineerd met onze opleidingsmethodiek voor neurodiverse studenten is een effectieve route naar een duurzame baan als ict-professional’, stelt ze.
‘Iedereen in onze samenleving moet perspectief hebben op een toekomstbestendige baan’, voegt het hoofd van de divisie cloud & development van Sogeti, Arjan Meijer, toe. Naar schatting zitten in Nederland ruim 20.000 getalenteerde jongeren met hoogfunctionerend autisme of hoogbegaafdheid werkloos thuis omdat zij uitgevallen zijn in het reguliere onderwijs.
Werkervaring
Sinds hun oprichting in 2013 heeft Itvitae ruim vijfhonderd studenten opgeleid en geholpen aan een baan. Het gaat om ict-functies bij ABN Amro, RIVM, Motiv ICT Security en de Sociale Verzekeringsbank.
Itvitae is nog op zoek naar werkervaringsplaatsen voor onder meer softwareontwikkelaars (php, .net, Java), softwaretesters (TMap), cybersecurityspecialisten, ethische hackers, datawetenschappers en functioneel applicatiebeheerders.
Uw reactie
LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren