Start-up ProctorExam haalt half miljoen op

Dit artikel delen:
Kapitaal

Het Nederlandse onderwijs ict-bedrijf ProctorExam haalt een half miljoen euro op. Het bedrijf haalde driehonderdduizend euro op via online crowdfunding-bedrijf Leapfunder. Het resterende bedrag is een investering van particulieren die eerder al investeerden in start-ups. ProctorExam biedt een oplossing waarmee online examens afgenomen kunnen worden. Het bedrijf gebruikt het kapitaal om de internationale uitrol verder te financieren.

ProctorExam heeft een oplossing ontwikkeld waarbij studenten examens kunnen afleggen zonder aanwezig te zijn op school. Hiermee haalde het bedrijf een half miljoen euro op. De oplossing is vooral bedoeld voor studenten die niet naar een examen kunnen komen omdat ze nog in het buitenland zitten. Bij het afnemen van de examens op afstand worden studenten gevolgd via een webcam of smartphone.

Het geld wordt gebruikt om de internationale uitrol verder te financieren. Hiermee wordt het Nederlandse product in verschillende talen geproduceerd. Verder worden in het buitenland bedrijven, die al onderwijssoftware verkopen aan de bestaande doelgroep, aangesteld die de groei in het buitenland kunnen aansturen.

ProctorExam

ProctorExam werd in 2014 opgericht door Daniel Haven. De oplossing wordt in totaal door vijftienhonderd studenten gebruikt. In Nederland zijn dit er ongeveer negenhonderd, van hogescholen Vives, Saxion en Fontys, gebruikt. Verder maken onderwijsinstellingen in Zweden, Oostenrijk, Zweden, België en Frankrijk ook gebruik van het systeem. Het bedrijf zette vorige week, tijdens het educatiecongres BETT Show op uitnodiging van de Nederlandse ambassade, de eerste stappen op de markt in het Verenigd Koninkrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-27T10:57:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.