Neelie Kroes stapt in Board of Directors Salesforce

Dit artikel delen:

Voormalig Europees commissaris Neelie Kroes sluit aan bij de board of directors van Salesforce. Dat maakt de softwareleverancier bekend. Eerder werd bekend dat Kroes spreekt tijdens de Salesforce World Tour op 14 april in Amsterdam.

Neelie Kroes wordt het twaalfde lid van de raad van bestuur van Salesforce. Andere leden zijn onder andere Maynard Webb, voorzitter van de raad van bestuur bij Yahoo! en voormalig senior vice president en cfo bijHewlett-Packard Lawrence Tomlinson. Kroes krijgt geen uitvoerende rol. Naast haar activiteiten bij Salesforce is zij ook 'special envoy' voor StartupDelta, en zit ze in de raad van bestuur bij Bank of America Merril Lynch.

Marc Benioff, voorzitter van de raad van bestuur en ceo van Salesforce, geeft aan dat de organisatie verheugd is met de komst van Kroes. Benioff: 'De voormalig commissaris is een fantastische en gerespecteerd leider, die bijzonder werk op het hoogste politieke, technologische regeling en businessniveau in Europa heeft verricht. Salesforce hoopt van haar expertise gebruik te kunnen maken op het gebied van zowel publieke als private sectoren."

Volgens Neelie Kroes is Salesforce een van meest bewonderde bedrijven en een leider in de digitale transformatie. Kroes noemt het een eer om zitting te mogen nemen in de raad van bestuur.  

In lijn met strategie

De aanstelling van start-up ambassadeur Kroes lijkt te passen in de lijn met de plannen van het softwarebedrijf. De Salesforce World Tour Amsterdam staat dit jaar volledig in het teken van innovatie, technologie en business. Daarnaast kondigde het bedrijf eerder al aan samenwerking aan te willen gaan met innovatieve jonge ondernemingen. Afgelopen oktober maakte het venturefonds van de cloudleverancier nog honderd miljoen dollar vrij voor Europese start-ups. Tijdens de Salesforce World Tour is er dan ook een speciale Startup Village.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Geen uitvoerende rol, gewoon wat dingetjes regelen in de EU voor Salesforce.

Onbegrijpelijke stap voor iemand die toch voorvechter was van Europese belangen.

Ach, ook onze Kroes zal voor een flinke bezoldiging plus bijbehorende reisjes gezwicht zijn.. Dit soort 'lidmaatschappen' wordt over het algemeen ruimschoots vergoedt

It oma kroes zou eens met pension moeten ipv lobbykoningin in brussel uit te hangen

@itman
Daar hebben meer vrouwen van die leeftijd last van (Merkel). Denken dat de wereld je nodig heeft.

Sommigen lijken te denken dat ouwe Neelie een socialist was terwijl ze er ooit alleen eens mee was getrouwd, begrijp de reacties dan ook niet want haar principiële veren waren altijd duidelijk.

@wrm
Principiële veren als in een publieke rol te misbruiken voor privaat gewin? Hmm .. ok.

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-23T11:45:00.000Z Annemiek Sprado
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.