Datacon neemt belang in iot-aanjager Innotractor

Dit artikel delen:

Datacon heeft een aandelenbelang genomen in Innotractor. Met de stap, die gepaard gaat met een intensieve samenwerking tussen de partijen, wil het Tilburgse data-integratiebedrijf een versnelde groei van Innotractor, gevestigd in Berkel-Enschot en gespecialiseerd in internet of things (iot), bewerkstelligen.

In een persbericht benadrukt Datacon nog maar eens dat iot faam geniet als een van de meest veelbelovende technologische ontwikkelingen van de komende jaren. In de komende vijf jaar zullen volgens Amerikaanse adviesbureaus als Gartner en Forbes meer dan 75 miljard apparaten zijn aangesloten op een iot-netwerk, waarmee de marktomvang groeit naar een wereldwijde markt van 1.490 miljard dollar.

Omdat de dienstenportfolio van Datacon en Innotractor complementair zijn, verwachten de twee partijen dat de samenwerking tot een versnelde groei van Innotractor op de iot-markt zal leiden.

Frank Hermans, algemeen directeur van Innotractor, licht toe dat door het combineren van de kennis en dienstverlening van Innotractor en Datacon een bedrijf ontstaat dat in staat is snel en efficiënt een end-to-end-iot-setup te leveren in een servicemodel. ‘Vanaf het vertalen van een businessprobleem, het ontwikkelen van sensoren en leveren van de volledige software-stack voor beheer en verwerking, kunnen we onze klanten ontzorgen in hun iot-ambities.’

Over Datacon en InnoTractor

Datacon is een leverancier van applicatie- en data-integratieoplossingen in telecom, zorg, non-profit en logistiek. Opdrachtgevers zijn KPN, Robin Mobile, Delta, Dunea, Unicef en het Radboudumc. Bij Datacon werken ruim zestig mensen.

Innotractor staat te boek als een leverancier van end-to-end-iot-oplossingen. Samen met EIT Digital, Datacon en een partnernetwerk helpt Innotractor bedrijven op het gebied van iot-uitdagingen. Opdrachtgevers zijn PosteItaliane en Hopperpoint.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Vacatures Computable Next

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-23T14:52:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.