Startup Bubty haalt drie ton investering op

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Startup Bubty heeft driehonderdduizend euro opgehaald om het platform verder te ontwikkelen. Bubty is een online platform om freelancers te beheren, mee samen te werken en te kunnen betalen. Het freelancemanagementsysteem is begonnen in coronatijd en is deze zomer live gegaan. Het geld komt van Vivacy en investeringsfonds Definition of Ready.

Bubty levert software dat bedrijven helpt met het managen van de freelanceschil. Bedrijven kunnen binnen deze software een eigen talentpool opbouwen, freelancers uitnodigen voor opdrachten en facturen en betalingen automatiseren. De tool voorkomt administratieve rompslomp bij het werken met freelancers, zodat het bedrijven zowel tijd als geld bespaart. Met Bubty is een eigen freelancedatabase samen te stellen, worden makkelijker de juiste competenties voor een specifieke klus gevonden en is inzichtelijk wie direct beschikbaar is.

Freelancecontacten terugvinden

Een freelancer vinden kost in veel gevallen geld, veel bedrijven schakelen hiervoor zelfs externe recruiters in. Dit is echter in veel gevallen onnodig omdat het bedrijf en zijn werknemers binnen hun netwerk veel goede freelancers kennen. Deze freelancers worden alleen nog niet centraal beheerd en opgeslagen, waardoor ze langzaam maar zeker uit beeld raken. Bubty gelooft dat er behoefte is aan een omgeving waar je je huidige en voormalige freelancecontacten kunt terugvinden. Bubty maakt hierdoor het proces niet alleen eenvoudiger, maar ook nog eens een stuk voordeliger.

Het idee voor Bubty werd geboren toen Willougby en Schriel hun eigen digital agency startten. Gaandeweg werkten ze met steeds meer freelancers en ervaarden het gedoe wat daarbij komt kijken. Over welke vaardigheden beschikt iemand? Wanneer is hij/zij beschikbaar? Wat is het tarief? ‘Dat waren vragen die telkens weer speelden’, vertelt Willougby. ‘Toen kwam de coronacrisis en zijn we gaan werken aan software om dit probleem op te lossen. Al snel toonden andere bedrijven interesse en zo is het balletje gaan rollen.’

Vivacy en Definition of Ready

Willougby en Schriel hebben bijna anderhalf jaar gewerkt aan de ontwikkeling van Bubty. Vanaf vandaag gaan de eerste bedrijven hiermee van start. Met de feedback die daar uitrolt, kan de startup het freelancemanagementsysteem blijven verbeteren. Met Vivacy en Definition of Ready heeft Bubty nu investeerders aan boord die passen bij deze fase van het bedrijf. Zij verzorgen niet alleen de funding, maar denken ook mee en adviseren. Met het geld moet Bubty worden klaargestoomd voor de volgende fase van het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-06T09:32:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.