Fintech Aeco haalt 700.000 euro op

Dit artikel delen:

De Leuvense fintech Aeco haalt 700.000 euro op bij SBB Accountants & Adviseurs, het grootste Vlaamse accountants- en advieskantoor. Aeco wil zich opwerpen als marktleider in het automatiseren van fiscale adviezen, een business die vandaag nog vooral manueel gebeurt.

Het klassieke beeld van de boekhouder met zijn map facturen onder de arm is verleden tijd. Vandaag werkt bijna elk accountancy-kantoor met software die automatisch boekingen doet en facturen verwerkt. Maar daar stopt het niet volgens Aeco. De fintech-startup is ervan overtuigd dat de komende tien jaar ook de adviesrol van de accountant meer en meer geautomatiseerd zal worden.    

De kapitaalinjectie van 700.000 euro is voor Aeco belangrijk om het platform verder te ontwikkelen en de groei exponentieel te versnellen. De schaalgrootte van SBB in het kmo-segment en de centrale ondersteuning van een uitgebreid kenniscentrum zijn hier cruciaal. ‘SBB is een ideaal laboratorium om snel adviezen te automatiseren en meteen bij 23.000 eindklanten te krijgen’, klinkt het.

Saai

SBB is met 28 kantoren en 580 medewerkers het grootste Vlaamse accountants- en advieskantoor. ‘Zeker in het middensegment van accounting-bedrijven zijn accountants en financiële medewerkers knelpuntberoepen’, zegt SBB-ceo Raf Sels. ‘De accountant die erin slaagt de saaie administratieve taken zoveel mogelijk te automatiseren en financiële, fiscale en juridische gegevens automatisch in realtime aan zijn klanten aan te bieden, maakt zo tijd en ruimte voor zijn medewerkers. Jonge innovatieve spelers zoals Aeco hebben de sleutel in handen om de ‘war for talent’ in onze sector te winnen.’

Achter Aeco staan de drie broers Thomas, Arnout en Ruben Aertgeerts uit Leuven, respectievelijk fiscaal jurist, burgerlijk ingenieur en fysicus. Aeco werd gelanceerd als beloftevolle startup bij accelerator Start-it@KBC en is nu anderhalf jaar operationeel. Ook na de investering van SBB blijft Aeco onafhankelijk opereren en software verkopen aan andere bedrijven. Zo werkt Aeco voor grote accountancykantoren en zijn ook sociale secretariaten zoals Acerta en Partena klant.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Vacatures Computable Next

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-12T10:50:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.