Imec is beste startup-begeleider

Dit artikel delen:

Imec.istart, het begeleidingsprogramma voor startups van onderzoeksinstituut Imec, krijgt de voor zijn begeleiding van starters de hoofdprijs in een internationale studie.

De award voor het Vlaamse Imec.istart werd uitgereikt door het Zweedse bedrijf UBI Global, onderdeel van de investeringsgroep Talent Venture Group. Om de twee jaar neemt het bedrijf incubatoren en acceleratoren uit de hele wereld onder de loep, allemaal partijen die zich voor de competitie inschrijven. UBI Global omschrijft hun initiatief als de ‘the world’s largest screening’ van (universiteits-)incubators en accelerators

Imec.istart, opgericht in 2011, heeft sindsdien zowat 290 tech-startups geholpen te ontwikkelen naar succesvolle technologiebedrijven. Samen creëerden die bedrijven meer dan 2.800 voltijdse jobs en hebben ze bijna zevenhonderd miljoen euro vervolgfincanciering opgehaald. De Vlaamse accelerator komt voort uit de Leuvense chipspecialist Imec en het vroegere Gentse onderzoeksinstituut IMinds.

Nederland

De grote meerderheid van de 290 ondersteunde startups (236 startups) kwam uit Vlaanderen, maar Imec.istart opereert ook steeds meer internationaler. Eind 2021 werd een Nederlands programma gelanceerd in samenwerking met Novel-T, de Technische universiteit van Twente. De selectie van startups loopt daar volop. Ook zijn er plannen in Italië.

Waarop richten de startups in de portfolio van Imec.istart zich zoals op? Daaruit blijkt dat de meeste startups actief zijn in gezondheidstechnologie (36) en zakelijke software en diensten (32). Ook technologie voor media (14), hr (13) en onderwijs (13) staan hoog op de lijst.

Ook opvallend: van de startups die Imec.istart begeleidt of begeleidde zijn er honderd die een vorm van artificiële intelligentie gebruiken of dat actief inschakelen in hun bedrijfsmodel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Computable NEXT: voor en over tech-startups

Computable NEXT biedt een overzicht van Nederlandse tech-startups en geeft een inkijkje in de bedrijfsontwikkelingen die kenmerkend zijn voor deze jonge ondernemingen.


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-17T11:58:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.