Outlook 2007 krijgt sms-functionaliteit

Dit artikel delen:

Hoewel Outlook 2007 niet zo grondig wordt aangepakt als de andere Office-applicaties krijgt het e-mailprogramma wel enkele nieuwe snufjes zoals integratie van rss en de mogelijkheid om sms-berichten te versturen en te ontvangen.

Voor de sms-functionaliteit is een abonnement nodig bij een mobiele operator die tevens een webservice aanbiedt waar Outlook mee kan communiceren. Microsoft is op dit moment in gesprek met Amerikaanse operators. Verizon heeft al toegezegd de dienst aan te bieden. Microsoft Nederland weet nog niet met welke providers het hier gaat samenwerken.

Door de integratie met Exchange Server kunnen gebruikers van Outlook 2007 via hun mobiele telefoon e-mailberichten bekijken en gemaakte afspraken verzetten. Gebruikers kunnen ook binnen Outlook luisteren naar hun voice-mailberichten.

Voor het versturen van sms-berichten is geen smartphone nodig. De gebruiker kan met Outlook 2007 sms-berichten sturen naar alle soorten mobiele telefoons. Wanneer de ontvanger een sms-bericht beantwoordt met zijn mobiele telefoon wordt het tekstbericht gestuurd naar de Outlook-inbox van de verzender. Lange tekstberichten worden automatisch opgebroken in kleinere, sms-toegestane berichten voordat ze verstuurd worden.

Microsoft heeft nog niet bekend gemaakt wat de kosten zijn voor het versturen van sms-berichten in Outlook 2007.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-24T11:27:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.