Microsoft vraagt vergoeding voor Office 2007 bèta 2

Dit artikel delen:

Microsoft is overgegaan tot het rekenen van een kleine vergoeding voor het downloaden van Office 2007 bèta 2. De softwareproducent verklaart dat dit dient ter compensatie van de bandbreedtekosten.

De Office- en Windows-producent rekent vanaf aanstaande woensdag 1,50 dollar per download van de tweede bèta. Dit geldt niet voor gebruikers die eerdere proefversies al hebben en die willen updaten. Bèta 2 van de nieuwe Office-versie is eind mei verschenen en volgens Microsoft sindsdien 3 miljoen keer gedownload. Dit is vijf keer zoveel als het bedrijf voorzien had. De servers en internetverbinding van het bedrijf zijn flink belast door de toestroom, wat Microsoft dus geld kost.

Critici stellen dat Microsoft - met zijn kasreserve van luttele tientallen miljarden dollars - best de rekening kan betalen voor het downloaden van bètasoftware, hoe massaal dat ook moge gebeuren. Bovendien zouden de gebruikers, die dienst doen als bètatesters, het bedrijf een dienst bewijzen door het downloaden en gebruiken van de software. Daar staat tegenover dat die gebruikers dan wel fouten of opmerkingen moeten melden én dat die feedback dusdanig moet zijn dat Microsoft er wat mee kan.

Ondertussen biedt de softwaremaker nog altijd gratis een online-uitvoering van Office 2007 aan. Deze is voor eindgebruikers die de nieuwe functionaliteit willen uitproberen. Het testen van de software in combinatie met interne bedrijfsapplicaties, netwerken en servers vereist echter een geïnstalleerde versie en dus een download of cd.

www.microsoft.com/office/preview/beta/testdrive.mspx?showIntro=n


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

money money money..... Hebben deze gasten ooit van Torrents gehoord?? Nee niet om illegaal te downloaden, maar om bandbreedte te sparen bij het downloaden van legaal materiaal.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een BETA-product een eigen leven gaat leiden. De verspreiding van BETA's moet zo beheerst mogelijk gebeuren. Dat wordt bereikt door verplichte registratie en een kleine vergoeding.
Tevens gaat dan niet elke gek met breedband het maar "voor de heb" zitten downloaden. Daar is toch niemand bij gebaat?

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-01T10:40:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.