Microsoft bouwt spraakherkenning in Office-server

Dit artikel delen:

Microsoft stopt met de losse verkoop van het product Speech Server Software. Het bedrijf voegt de functionaliteit van het product toe aan haar Office Communications Server 2007.

Dat maakte Microsoft op SpeechTEK 2006 in New York bekend. De interactieve spraakherkenningssoftware wordt in de Office Communications Server 2007 geïntegreerd zodat er één serversoftwareproduct ontstaat. Dit biedt voor zakelijke gebruikers allerlei mogelijkheden op het gebied van telefoon- en andere communicatieproducten, aldus productmanager Clint Patterson van Microsoft. Office Communications Server 2007 is de voormalige Live Communications Server. Microsoft gaf het product vorige maand een andere naam.

Speech Server wordt tot het einde van 2007 nog los verkocht. Het bedrijf verwacht dat Office Communications Server 2007 het derde kwartaal volgend jaar beschikbaar komt.

Microsoft demonstreerde op SpeechTEK ook een nieuwe spraaktechnologie die in het besturingssysteem Vista komt. Windows Speech Recognition is bedoeld voor gehandicapte computergebruikers. Met de software kunnen gebruikers met de stem commando’s geven en tekst in Windows-applicaties typen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-09T11:06:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.