Managed hosting door True

Mozilla accepteert toenadering Microsoft voor Vista

 

De Mozilla-organisatie accepteert Microsofts toenadering tot open source-webbrowser Firefox. De Windows-producent bood eind vorige week hulp aan om te verzekeren dat Firefox goed draait op de aanstaande nieuwe Windows-versie Vista.

Het aanbod kwam vanuit het open sourc-lab van Microsoft en geldt ook voor de open source-mailclient Thunderbird. De Mozilla Corporation, een commerciële entiteit die is opgezet door de Mozilla Foundation, was zelf al bezig de open source-programmatuur te testen op de vrijgegeven bèta's van Vista.

Één van de aandachtspunten daarbij is een goede werking van de instelling voor standaardprogramma (default program), waarmee de in Windows meegeleverde webbrowser Internet Explorer en mailclient Outlook Express vervangen kunnen worden. Microsoft heeft die instellingsmogelijkheid ook in Windows XP toegevoegd, op last van de Amerikaanse antitrustautoriteiten.

Andere aandachtspunten voor het testen van Firefox en Thunderbird zijn de gevolgen van het draaien in Vista's nieuwe beveiligingsmodus voor applicaties, de interactie met online-identiteitskluis Windows CardSpace (voorheen InfoCard geheten), en de integratie met Vista's agenda-applicatie en adresboek.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1686439). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Microsoft
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×