Mozilla accepteert toenadering Microsoft voor Vista

Dit artikel delen:

De Mozilla-organisatie accepteert Microsofts toenadering tot open source-webbrowser Firefox. De Windows-producent bood eind vorige week hulp aan om te verzekeren dat Firefox goed draait op de aanstaande nieuwe Windows-versie Vista.

Het aanbod kwam vanuit het open sourc-lab van Microsoft en geldt ook voor de open source-mailclient Thunderbird. De Mozilla Corporation, een commerciële entiteit die is opgezet door de Mozilla Foundation, was zelf al bezig de open source-programmatuur te testen op de vrijgegeven bèta's van Vista.

Één van de aandachtspunten daarbij is een goede werking van de instelling voor standaardprogramma (default program), waarmee de in Windows meegeleverde webbrowser Internet Explorer en mailclient Outlook Express vervangen kunnen worden. Microsoft heeft die instellingsmogelijkheid ook in Windows XP toegevoegd, op last van de Amerikaanse antitrustautoriteiten.

Andere aandachtspunten voor het testen van Firefox en Thunderbird zijn de gevolgen van het draaien in Vista's nieuwe beveiligingsmodus voor applicaties, de interactie met online-identiteitskluis Windows CardSpace (voorheen InfoCard geheten), en de integratie met Vista's agenda-applicatie en adresboek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-08-28T14:38:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.