Google aast op Microsoft Office-kloon

Dit artikel delen:

Google wil een zakelijk softwarepakket op de markt brengen dat kan tippen aan Microsoft Office. Het heeft daarbij zijn oog laten op het Koreaanse ThinkFree, dat graag wil samenwerken, maar zich niet wil laten opslokken door Google.

Het team van Google dat de overname van YouTube begeleidde, heeft enkele vertegenwoordigers van ThinkFree deze maand twee keer ontmoet, aldus topman Jong-jin Baek van Haansoft, het moederbedrijf van ThinkFree. In interviews met Koreaanse media stelde hij dat Google van plan is om ThinkFree over te nemen.

ThinkFree heeft diverse versies van op Java gebaseerde software in huis die online in een webbrowser kan draaien of op zichzelf. De software van ThinkFree heeft over het algemeen positieve kritieken gekregen, al zijn er wat klachten geweest over bugs en instabiliteit. De online-versie is gratis verkrijgbaar.
ThinkFree Office is vaak omschreven als een kloon van Microsoft Office, omdat het doelbewust de layout van de menu's en toolbars van Micorsoft Office nabootst. En het kan bestanden openen en opslaan in de formaten van Microsoft Office.

De Koreaanse software imiteert ook de meeste functies van Microsoft Word, Excel en PowerPoint, maar het ontbeert de meer geavanceerde functies van de Microsoft-programma's. Baek zei tegen de Korea Times dat Haansoft ThinkFree niet kwijt wil, maar hij hoopt een samenwerkingsverband te vormen om samen met Google de software aan te bieden. Hij is zich er van bewust dat Google dit idee niet erg ziet zitten.

Simon Burns, VNUnet.com

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is het goed dat er nog een variant komt naast MS office, we hebben al Open Office wat gratis is voor iedereen. Nu met deze ontwikkeling komt er misschien wat concurentie. Maar dat ze deze versie op een webserver willen houden is het begin van het de vrijheid. MS Dos en Windows 1,2,3 en 3.11 waren in den beginne ook gratis, zie nu hoe we gegijzeld worden door MS deze gratis online webversie lijdt ongetwijfeld in de nabije toekomst naar betaald en kunnen daar dan niet meer onderuit om dat we erop ingericht zijn en waarschijnlijk ook de opslag zo geregeld hebben.... Blijft link.

De strategie van Google om alle content op de wereld te willen ontsluiten wordt hiermee verder ingevuld. Het is denk ik positief dat in de marktniche van Office pakketten voor de eind-gebruikers minstens 3 reële keuzes zijn. En als dit doorgaat dan is dit daadwerkelijk ook het geval. Echter, zoals eerder met OpenOffice het geval was, komt dit pakket ook niet uit de VS (OpenOffice komt uit Duitsland). Het lijkt er steeds meer op, dat de VS door veel meer geld uit te geven dan het per saldo binnen krijgt (op dit moment is dit meer dan 100 miljoen per uur) zo'n strategie kan uitvoeren: "If you can't beat them, buy them". Dit zal echter in de toekomst moeten veranderen, anders werkt iedereen buiten de VS zich uit de naad voor alleen de VS. Alleen de Zwitsers lijken dit goed te begrijpen en doen niet aan dit spelletje mee.

Thinkfree is gebaeerd op het zelfde advertentiemodel als dat van Google. Blijft dus gratis. Daarnaast, meer keuze is altijd beter! Tenslotte, met name de online-versie onderscheid zich sterk van de huidige ms en open-office versie omdat erletterlijk aan gebrui9kerszijde geen beheer meer nodig is. Voor starters, een-pitters en kleine bedrijven een uitkomst

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-18T10:24:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.