Managed hosting door True

Gebruikersinterface van bedrijfssoftware verandert

Dit artikel delen:

De gebruikersinterface wordt gebruiksvriendelijker. Steeds vaker lijkt deze op de interface van programma's die al gebruikt worden in het bedrijf.

De gebruikersinterface van bedrijfssoftware verandert. De interface wordt steeds gebruikersvriendelijker en lijkt steeds vaker op de interface van bekende bedrijfssoftware, zoals Lotus Notes en Microsoft Office. "De interface moet passen bij de software die al gebruikt wordt in het bedrijf", zegt Bo Lykkegaard, onderzoeker op het gebied van bedrijfssoftware in de regio Europa bij IDC tijdens IDC Directions vandaag.

Ook wordt de interface steeds vaker aangepast aan de rol die iemand heeft binnen het bedrijf. Een werknemer heeft een andere interface dan de ceo. De functies die vanuit de interface kunnen worden gestart zijn gebaseerd op de functie van de werknemer.

Lykkegaard ziet ook andere verschillende soorten interfaces populairder worden. Hij noemt de mobiele interface en de search-based interface. Deze laatste lijkt erg op de interface van Google.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-31T12:36:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.