EC onderzoekt standaardiseringsproces OOXML

Dit artikel delen:
Open XML

Een Spaanse tekenaar maakte een tekening over de nationale ISO-stemmingen.

De Europese Commissie onderzoekt of het standaardiseringsproces van Office Open XML (OOXML) geheel legaal is verlopen. De commissie heeft daartoe informatie opgevraagd bij Microsoft.

De Europese Commissie onderzoekt of Microsoft zich aan de antitrustregels heeft gehouden toen het bedrijf het Office Open XML wilde laten goedkeuren als internationale standaard. Microsoft is gevraagd informatie te overleggen die meer duidelijk maakt over de gang van zaken in het standaardiseringproces. Dat schrijft de Wall Street Journal.

Het opvragen van de informatie bij Microsoft is een eerste stap in het onderzoek. De Wall Street Journal haalt bronnen aan die zeggen dat een kritisch onderzoek door de Europese Commissie nabij is.

In september stemden nationale standaardorganisaties of OOXML een standaard zou worden. In de weken en maanden voor de stemmingsronde sloten veel nieuwe leden, waaronder veel Microsoft-aanhangers, zich aan bij deze organisaties. Volgens bronnen van het Amerikaanse dagblad wordt nu onderzocht of dit wel legaal was. Microsoft vindt echter dat tegenstanders hetzelfde hadden kunnen doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-08T10:59:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.