CeBIT 2008: Intel en SAP richten zich samen op MKB

Dit artikel delen:

SAP gaat zijn bedrijfssoftware optimaliseren voor servers die draaien op Xeon-procesoren van Intel. De twee ondernemingen mikken ermee op het midden- en kleinbedrijf.

Leverancier van bedrijfssoftware SAP en chipgigant Intel gaan samenwerken in het midden- en kleinbedrijf. Dat kondigden de twee ondernemingen aan op de CeBIT-beurs in Hannover. Voor de samenwerking zal SAP zijn All in One-software optimaliseren voor servers die gebruikmaken van Intels Xeon processoren. Het midden- en kleinbedrijf kan, volgens de twee ondernemingen, met de aankoop van één pakket alles in huis hebben.

Prototype

Pat Gelsinger, senior vice president en general manager van de Digital Enterprise Group bij Intel, kwam het prototype van de SAP-Intel-server voorstellen: een NEC-systeem dat draait op Novell SUSE Linux en dat de SAP MaxDB-database herbergt. De keuze voor Linux in combinatie met MaxDB was gebaseerd op de kosten, maar ook omdat 35 procent van de middelgrote SAP-klanten die combinatie al in huis zouden hebben. Intel moet daar de sterke, naadloos afgestemde hardwareprestaties aan toevoegen.

Intel en SAP gaan het pakket via hun partners aanbieden aan hun mkb-klanten. "Vooraf geïnstalleerd, snel geïmplementeerd, niet te groot maar toch flexibel uitbreidbaar via extra 'bouwstenen'", aldus Gelsinger. "Wij denken dat dit echt toegevoegde waarde zal bieden aan het mkb dat zich zware onderhoud- en supportkosten wil besparen."

SAP bevestigde dat de lancering deel uitmaakt van een reeks partnerships met hardwarefabrikanten om kant-en-klare oplossingen en appliances te kunnen aanbieden voor de middenmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-05T14:39:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.