Gores reddende engel voor Real Software

Dit artikel delen:

De aandeelhouders van Real Software hebben het overnameplan van het Amerikaanse Gores Technology Group integraal goedgekeurd. Gores Technology neemt de 202 miljoen euro schulden over van het bankenconsortium. Eindelijk kunnen de aandeelhouders, managers en werknemers van Real Software opgelucht ademhalen.

Tijdens de buitengewone algemene vergadering hebben de aandeelhouders de voorgestelde inbreng van het grootste deel van de schuldvordering in het kapitaal van Real Software goedgekeurd. Het gaat om ruim 157 miljoen euro, waarvoor ongeveer 151 miljoen nieuwe aandelen zullen worden uitgegeven. Op die manier verwerft Gores Technology Group (GTG) een meerderheidsbelang van 83 procent in Real Software. Voor de resterende schuld van 45 miljoen euro is een regeling getroffen. De onderneming kan de eerste interest- en kapitaalaflossingen uitstellen tot juni 2006.
 
Op voordracht van GTG zijn wel acht nieuwe bestuurders aan de bestaande raad van bestuur toegevoegd. Verder zijn er weinig aanpassingen doorgevoerd. Real Software blijft op de beurs en Gores Technology zegt niet van plan te zijn om het bedrijf te ontmantelen. De ruim 1400 werknemers blijven volgens het huidige management gewoon aan de slag. De vakbonden reageerden dan ook opgelucht op het overnameakkoord, dat maandenlang op zich liet wachten.
 
Opvallend was nog wel de rol van Rudy Hageman, de gedumpte stichter van Real Software die nog steeds een belangrijke aandeelhouder is. Hij voerde vlak vóór de start van de vergadering nog onderhandelingen met GTG. Ze zouden tot een akkoord gekomen zijn waardoor Hageman actief wordt bij Gores, zo schrijft het Belgische dagblad De Standaard. Hageman zou zich bij Gores gaan bezighouden met strategische planning en overnames.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-07T13:03:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.