Lotusphere 2011

IBM en SugarCRM sluiten samenwerking

Dit artikel delen:

Ict-reus IBM en leverancier van open source crm-software SugarCRM sluiten een samenwerking. Die overeenkomst is aangekondigd tijdens de IBM-conferentie Lotusphere in Orlando. Het eerste resultaat van de samenwerking wordt een koppeling tussen de webdienst voor klantrelatiebeheer en de collaboratie-suite. Die koppeling moet in de lente van 2011 beschikbaar zijn.

SugarCRM is dan direct gekoppeld aan LotusLive. Gebruikers van de crm-software kunnen dan via LotusLive documenten delen met collega's en klanten. Een andere mogelijkheid is om direct vanuit het gebruikersscherm een audio- of webvergadering te volgen. Daarnaast is LotusLive bereikbaar vanuit de balk met snelkoppelingen van het crm-pakket.

De crm-leverancier maakt onderdeel uit van het IBM Global Alliance Portfolio. Dat is een bundeling van verschillende webdiensten die de ict-reus samen met partners aambiedt. De crm-leverancier meldt dat er meer koppelingen tussen de crm-software en de webdiensten van IBM op stapel staan.

Microsoft CRM

De koppeling van crm-paketten aan kantoorpakketten is in opkomst. Eerder maakte Microsoft bekend om zijn crm te koppelen aan zijn erp-systeem, zodat vanuit het bedrijfsinformatiesysteem een koppeling is met het systeem voor het beheer van klantrelaties.

IBM sloot eerder een partnerovereenkomst met crm-leverancier Salesfore.com.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-01-31T16:54:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.