Veel 'release 2' op tweede dag Oracle Open World

Dit artikel delen:

Oracle's OpenWorld-event bracht op dag twee een rits 'release 2'-aankondigingen, onder meer voor Database 10g.

Met de ’g’ van ’grid’ werd Oracle’s Database 10g release 2 fors verbeterd. Door nieuwe sorteerfaciliteiten en een aangepaste ’load balancing’ is de verwerkingssnelheid opgevoerd. Ook de ’high availability’ kenmerken en de security-voorzieningen zijn aangescherpt. Dat laatste verwijst onder meer naar een volledig transparante encryptiefaciliteit.

 

Verder is ook een eerste implementatie van een ’native XML query’-taal conform de komende W3C standaard voorzien. Daarnaast werd ook het ingebouwde opslagbeheeraspect verder uitgebouwd voor een hogere bedrijfszekerheid (zoals een snelle fail over).

Onder de producten waarvan een ’release 2’ werd aangekondigd, treffen we ook nog Enterprise Manager 10g (voor grid beheer, inclusief het management van IBM Websphere en BEA Weblogic), Jdeveloper 10g en de eigen Application Server 10g. Deze laatste is op een hele reeks punten uitgebouwd met het oog op soa en grid toepassingen, inclusief bijkomende faciliteiten rond J2EE 1.4, Bpel, security et cetera.

 
De rode draad doorheen deze aankondigingen was steeds de nauwere integratie tussen de onderdelen van de toepassingssuite en de onderliggende technologie, respectievelijk met producten van derden.
Oracle en Dell

Na het ’architecture of the future’ initiatief dat op maandag werd aangekondigd, bood de keynote presentatie van Michael Dell nog wat meer voorbeelden hoe Dell en Oracle blijkbaar elkaar nauw aan het hart liggen. Dell verwees onder meer naar het project Megagrid, waar Dell, EMC, Intel en Oracle gaan samenwerken om ’best practices’ inzake een grid op basis van standaardbouwstenen te formuleren. Naast een uitgebreid betoog waarom en hoe goed Dell het wel doet, had Michael Dell nog een erg bondig commentaar waarom hij niet IBM’s PC-activiteit overneemt: "we acquire our competitors one customer at a time." 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-08T09:16:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.