Data eXcellence migreert klantdata IJslandse banken

Dit artikel delen:
Handen schudden

De IJslandse ict-dienstverlener Reiknistofa Bankanna (RB) heeft een datamigratie-opdracht ondergebracht bij de Nederlandse datamigratiespecialist Data eXcellence. Dit bedrijf uit Nieuwegein migreert klantdata naar het Sopra Banking Platform dat RB implementeert bij de aangesloten banken.

De bestaande maatwerksystemen van de banken worden vervangen door een core banking platform van Sopra. Data eXcellence is specifiek aangewezen voor de datamigratie van klantgegevens. Het voerde eerder vier soortgelijke datamigraties naar Sopra uit.

Programma-manager Jón Helgi Einarsson over de keuze voor de datamigratiespecialist: 'Data eXcellence hanteert een voorspelbaar en controleerbaar datamigratieproces en rondde al meer dan twintig grote migratieklussen in de financiële sector succesvol af.'

Miljoenen bankrekeningen

De migratieoplossing voor RB Iceland moet de data van alle IJslandse banken migreren. In totaal gaat het om tussen de één en twee miljoen rekeningen. Alexander Bosschaart van Data eXcellence: 'De data blijven in IJsland op een aparte productieserver. We hebben een aparte werkwijze hiervoor die we al vaker toepasten bij internationale migraties.'

Datamigratie als kernactiviteit

Data eXcellence legt zich volledig toe op het migreren van data. Dat gebeurt voor opdrachtgevers in de financiële sector, de zorgsector en bij (semi)overheden. Met een gestandaardiseerde aanpak werden inmiddels meer dan 25 migratieprojecten succesvol afgerond. Het team groeide in tien jaar naar ruim dertig professionals. Data eXcellence werkt onder meer samen met leveranciers van softwarepakketten en business process outsourcers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-06-15T11:19:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.