Bright levert Universiteit Stuttgart HPC-software

Bright Computing, de Amsterdamse leverancier van managementoplossingen voor clusters en clouds, levert software waarmee het instituut voor vliegtuigbouw van de Universiteit Stuttgart zijn high performance computing (hpc)-cluster gaat beheren. De Oscar-beheersuite (Open source cluster application resources) die de universiteit oorspronkelijk gebruikte voor het beheren, installeren en monitoren van het cluster, kon de toenemende complexiteit niet meer goed opvangen.

Het instituut voor vliegtuigbouw in Stuttgart gebruikt het hpc-cluster in het datacenter van de universiteit voornamelijk voor computer-aided engineering, het doorreken van constructies en het doen van simulaties met behulp van slimme software. Het datacenter is door de jaren heen behoorlijk gegroeid en de complexiteit van het cluster is daardoor ook toegenomen.

In tegenstelling tot de huidige Oscar-beheersuite heeft de aangeschafte Bright Cluster Manager een gebruikersinterface en stelt de software gebruikers in staat met een aantal muisklikken beheertaken snel uit te voeren. Vooral het gebruiksvriendelijke karakter van de software was voor de luchtvaartonderzoekers een belangrijke reden om voor de hpc-beheersoftware te kiezen, aldus Bright Computing.

Bright Computing ontwikkelt producten die klanten helpen om hpc-, Hadoop-, opslag-, database- en werkstation-clusters te beheren, zowel lokaal als in de cloud. Bright heeft kantoren in Amsterdam en in San Jose, Californië. Het bedrijf kreeg afgelopen zomer nog een forse investering van elf miljoen euro van een aantal Amerikaanse investeerders om internationaal verder te groeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-12-29T11:01:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.