Datacenter Microsoft Middenmeer nu hub Europa

Cloud datacenter

Het datacenter van Microsoft in Middenmeer is operationeel. Het functioneert als een hub voor Microsofts clouddiensten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, samen met het datacenter in Ierland dat recent is uitgebreid. Daarnaast gaat een aantal Engelse datacenters eind 2016 op lokaal niveau commerciële clouddiensten aanbieden voor Microsoft Azure en Office 365 en in een later stadium Microsoft Dynamics CRM Online. Dat heeft topman Satya Nadella vandaag in Londen bekend gemaakt.

Volgens Nadella functioneren de locaties in Nederland en Ierland als lokale hubs voor Microsofts clouddiensten, waaronder Microsoft Azure, Office 365 en Dynamics CRM Online, én bieden ze additionele capaciteit aan klanten in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De topman wijst er op dat het ict-concern zijn financiële resultaten van het eerste kwartaal en het gebruik van clouddiensten wereldwijd zag verdubbelen in het afgelopen jaar.

Edwin Hageman, algemeen directeur Microsoft Nederland, beschouwt de opening van het datacenter in Middenmeer als een langetermijninvestering in Nederland en Europa. 'Wij geloven dat deze lokale cloud een boost is voor innovatieve ontwikkelingen over de gehele wereld. Het biedt zowel bedrijven, overheden en particulieren de mogelijkheid om productiever te zijn. Om de investeringen kracht bij te zetten, zijn wij op zoek naar bijna veertig nieuwe Azure-medewerkers.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-10T14:46:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.