Nutanix neemt PernixData en Calm.io over

Bedrijven worden onderdeel van Nutanix enterprise cloud platform

Deal handen schudden overname

Hyperconverged-leverancier Nutanix heeft PernixData en Calm.io overgenomen. PernixData richt zich op scale-out data acceleration en analytics. Deze overname is nog niet goedgekeurd door de toezichthoudende instanties. De transactie van Calm.io, dat zich bezighoudt met DevOps automation, is wel al rond.

De overnames helpen Nutanix naar eigen zeggen onder meer om vernieuwende software stacks voor storageclass memory systemen te ontwikkelen. Daarnaast zal door toevoeging van cross-cloud workload migration de application mobility fabric (amf) worden verbeterd. De Prism managementsoftware wordt ten slotte voorzien van workflow automatisering en cloudgedreven beheer- en managementmogelijkheden. 

Netwerken vervangen

Nutanix en PernixData gaan samen een advanced data stack ontwikkelen om de traditionele opslagsilo’s en high-latency netwerken te vervangen door nieuwere storage-class memory en geavanceerde interconnect-technologie. Met deze strategische investeringen in nieuwe server- en opslagtechnologie kunnen klanten worden voorzien van een geheel herzien datasysteem dat volgens Nutanix aan alle voorwaarden van het ‘post-flash tijdperk’ voldoet. Verder versnellen de teams de workloadmobiliteit binnen virtuele en cloudomgevingen door Nutanix amf naar een hoger niveau te brengen. Zo kan straks iedere applicatie in elke omgeving draaien, zonder dat cruciale data vast komt te zitten in een gedateerde infrastructuur, aldus de leverancier. 

Per applicatie de juiste cloud

De samenwerking tussen Calm.io en Nutanix zorgt voor een applicatie-first benadering bij de keuze, het management en het gebruik van it-infrastructuur. Klanten kunnen bijvoorbeeld per applicatie de juiste cloud kiezen. Verder gaat Nutanix cloud automation en managementmogelijkheden toevoegen aan de bestaande software. 

Over Nutanix

Het Nutanix enterprise cloud platform zet webscale engineering en consumer grade design in om rekenkracht, virtualisatie en opslag in een softwaregedreven hyperconverged oplossing met machine intelligence onder te brengen.

De firma is in 2009 opgericht door Dheeraj Pandey, Mohit Aron and Ajeet Singh. Het hoofdkantoor van Nutanix is gevestigd in het Californische San Jose. Wereldwijd heeft de firma kantoren in Noord-Amerika, Australië, Europa, Azië, Japan en Latijns-Amerika. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Hoofddorp. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-29T10:00:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.