Oracle opent drie datacentra in Duitsland

Duitsland

Met het openen van drie datacentra in het Duitse Frankfurt breidt Oracle haar clouddienstverlening in Europa uit. Vanuit deze zogenaamde availability domains (ad’s) gaat Oracle zijn Infrastructure as a Service (IaaS)- en Platform as a Service (PaaS)-diensten voor de Oracle Cloud aanbieden. Dat is een aanvulling op de huidige Software as a Service (SaaS)-dienstverlening in Europa.

De drie nieuwe datacentra moeten Europese organisaties in staat stellen bedrijfskritische workloads te ontwikkelen en te verplaatsen naar de cloud. Doordat deze centra in Europa zijn gevestigd, en moeten voldoen aan lokale wet- en regelgeving, hoeven gebruikers volgens Oracle geen concessies te doen op het gebied van security, compliance en governance. Bovendien moet het prijsvoordelen bieden in vergelijking met on-premise infrastructuren.

Orcale vertelt dat de expansie in Duitsland voorkomt uit een eerder aangekondigde uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk. Wat dit plan precies inhoudt, vertelt Oracle niet. Wel laat het weten dat een en ander naar verwachting in de tweede helft van 2017 live is. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Las net hiervoor dit artikel over Oracle:
http://cio.nl/big-data/98649-jouw-data-is-eigendom-van-oracle---en-je-wist-het-niet

Hmmm....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-05T11:19:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.