Erasmus MC kiest extern twin-datacenter

Datacenter van The Datacenter Group.

Het Erasmus Medisch Centrum brengt zijn data- en softwaresystemen onder bij de Delftse vestiging van The Datacenter Group en het Rotterdamse rekencentrum de Spaanse Kubus van Bytesnet. De zogeheten twin-datacenter-oplossing draagt bij aan een hogere beschikbaarheid en betere beveiliging.

Het universitair medisch centrum in Rotterdam ondergaat een grootschalige renovatie en uitbreiding. In eerste instantie wilde het ook een nieuw datacenter creëren voor de data- en softwaresystemen. Echter kwam het tot de conclusie dat het zelf niet in staat was om een datacenter conform de gewenste kwaliteits- en veiligheidsnormen in te richten én op niveau te houden. Het koos daarom om zijn systemen bij een extern datacenter onder te brengen.

De keuze viel op het twin-datacenter-concept van Bytesnet. Dit houdt in dat de data en softwaresystemen van Erasmus MC  zijn ondergebracht in twee datacenters, van zowel Bytesnets als diens partner The Datacenter Group.

Erasmus MC zegt het eerste academisch ziekenhuis in Nederland te zijn dat zijn data- en softwaresystemen volledig buiten de deur onderbrengt. De uitbesteding moet een jaarlijks kostenbesparing van twintig procent opleveren. Bovendien biedt het een hogere beschikbaarheid en een betere beveiliging.

Oude bekenden

Het Erasmus MC werkt sinds 2009 met Bytesnet, leverancier van datacenterdiensten in de regio’s Groningen en Rotterdam. Destijds bracht het ziekenhuis één van de twee eigen datacenters en de servers over naar het datacenter in de Spaanse Kubus. Nu moet Bytesnet ook het tweede datacenter huisvesten. Daarvoor werkt het samen met partner The Datacenter Group. Dat is een carrier en cloudneutrale twin-datacenter, gevestigd in Amsterdam (2007) en Delft (2012). Bytesnet biedt datacenterdiensten in de regio’s Groningen en Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-31T09:41:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.