AWS wordt techpartner DHPA en ISPConnect

Cloud

Amazon Web Services (AWS) sluit zich aan als technologiepartner bij DHPA, de brancheorganisatie van cloud- en hostingproviders in Nederland, en ISPConnect, de Nederlandse branchevereniging voor internetserviceproviders (isp's).

AWS kan volgens de verenigingen als partner van beide branchevertegenwoordigers bedrijven van alle groottes informeren over hoe zij zich kunnen ontwikkelen. Ook zijn zij in staat eindklanten die cloud gebruiken, beter van dienst te zijn. Het partnership biedt ook gelegenheid om te praten over hybride oplossingen voor klanten die de beste combinatie tussen hun eigen infrastructuur en de cloud willen en moeten vinden.

Evenementen

Ruud Alaert, directeur van DHPA, geeft aan dat AWS ook mee gaat draaien in evenementen die beide organisaties organiseren voor hun leden. Ook stelt hij dat cloud computing essentieel is om de digitale sector in Nederland te laten groeien. Hij noemt het lidmaatschap van AWS ook een grote stap voor de Nederlandse cloud-industrie.

Directeur van ISPConnect Simon Besteman, roemt de samenwerkingsmogelijkheden voor isp’s. ‘Het creëert unieke mogelijkheden om manieren te vinden waarop onafhankelijke cloudproviders samen kunnen werken binnen de publieke cloud aan oplossingen voor onze klanten binnen hun digitale transformatie.’

AWS in Nederland

Amazon introduceerde in 2006 zijn eerste clouddiensten onder de naam Amazon Web Services. Sinds november 2017 beschikt de leverancier over een specifiek op de wetgeving van de EU afgestemd aanbod.

AWS beschikt over een development-center in Den Haag (in 2013 geopend) en opende in 2015 een tweede kantoor in die stad voor toekomstige diensten en functionaliteiten voor Amazon EC2. In 2018 volgde een vestiging in Amsterdam en werden twee datacenters (edge network locations) ingericht in Amsterdam.

Belangrijke Nederlandse klanten zijn Adyen, Bynder, Booking.com, Travelbird, PostNL, Shell en Wehkamp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-10T12:07:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.