Managed hosting door True

Oracle telt bijna half miljard neer voor Stellent

Oracle doet er nog maar eens een middelgrote overname bij. Het betaalt 440 miljoen dollar voor de producent van documentbeheersoftware Stellent.

Na de overname vorige week van MetaSolve Software voor zo’n 220 miljoen dollar, was het niet lang wachten op een nieuwe aankondiging van de softwarereus Oracle. Nu heeft Larry Ellisons bedrijf Stellent gekocht. Dat is een specialist in software voor documentbeheer. Bedrijven gebruiken de software van het bedrijf om hun webcontent te beheren, maar ook hun software, bestanden en zaken als rechten en navolging van wetgeving.

Stellent heeft een grote naam op de markt van documentbeheer met 4700 klanten en heeft Interwoven als belangrijkste tegenspeler. Een andere concurrent, Documentum, werd niet zo lang geleden overgenomen door opslagleverancier EMC.

Stellent heeft voor de Benelux-markt een kantoor in Nederland. Bij het bedrijf werken wereldwijd zo’n 500 mensen. In het recentste kwartaal behaalde Stellent een omzet van 33,7 miljoen dollar.

Sinds begin 2005 heeft Oracle al meer dan 25 bedrijven gekocht en zo al een goeie 20 miljard dollar uitgegeven. Bij die overgenomen bedrijven zitten ook Siebel en PeopleSoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.