Managed hosting door True

Google draagt bij aan MySQL

De kracht van open source zit in bijdrages van andere ontwikkelaars. De kracht van databases vaak in grootschaligheid. Zoekmachine Google kent en doet beide. Het steunt de open source database MySQL door nu verbeteringen aan die software vrij te geven.

 Google gebruikt MySQL, echter niet voor zijn kernactiviteit. De nu onder GPL uitgebrachte verbeteringen omvatten een eigen beheertool voor database-connecties, een optimalisatietool die InnoDB-databestanden comprimeert, en een reeks patches voor versies 4.0.26 en 5.0.37 van MySQL. De patches versterken de functionaliteit, zoals betere replicatie, hechtere master-slave synchronisatie en consistentie bij herstel van een crash.

"Wij vinden MySQL een fantastische oplossing voor data-opslag. Nu onze projecten de vereisten voor de database op bepaalde gebieden verleggen, hebben we veranderingen aangebracht aan MySQL zelf. Dat is vooral op het gebied van beheer en beschikbaarheid", schrijft Google-programmeur Mark Callaghan op zijn blog. De Google-verbeteringen zijn niet automatisch deel van de officiële MySQL-uitvoering, maar Callaghan zou dat wel graag zien.

Natuurlijk is MySQL zeker niet de enige database die Google gebruikt. Het bedrijf draait intern ook een 12GB OLAP-database voor zijn afdeling financiën. Die software, van Hyperion, is onlangs opgedeeld in drie delen omdat het uitvoeren van aanpassingen aan het systeem betekende dat de database regelmatig uit de lucht was.

Er is gekozen voor partitionering in functioneel verschillende delen: één voor financiële prognoses, één voor de huidige financiële data en één voor historische financiële informatie. De eerstgenoemde twee zijn elk ongeveer 1 GB groot. De drie databases zijn dus nog wel nauw met elkaar verbonden en voor de eindgebruikers schijnbaar nog altijd één systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.