Aanbesteding elektronisch kinddossier onjuist

Voorzitter hamer

De aanbesteding voor de ontwikkeling van het elektronisch kinddossier moet opnieuw. De aanbestedingsdocumenten zijn niet transparant genoeg, dat oordeelde de rechtbank in Utrecht in een kort geding dat was aangespannen door Getronics PinkRoccade, Centric en Ness.

De rechter oordeelt dat de kwaliteitseisen in de aanbestedingsprocedure niet helder geformuleerd zijn. Volgens de rechter stelt de stichting Elektronisch Kinddossier (EKD) tegenstrijdige eisen aan de prijs waaraan de inschrijvers moesten voldoen. De rechter concludeert dat de Stichting EKD niet eerlijk heeft kunnen vaststellen of de inschrijvingen aan de eisen voldeden.

Volgend jaar moet het kinddossier beschikbaar komen. vanaf 1 januari 2009 wil minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin het dossier verplicht stellen in de jeugdgezondheidszorg. Het kinddossier moet informatie stroomlijnen en voor alle instanties beschikbaar maken, zodat er geen probleemkinderen meer tussen wal en schip raken. De minister wilde na de uitspraak niet al te diep ingaan op de consequenties van de rechtszaak, maar zei wel dat het halen van de planning lastig kan worden.                                                                                

Aanvankelijk sleepte Getronics de opdracht binnen, maar daartegen maakte Ordina deze zomer met succes bezwaar bij de rechter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

We hebben in een eerdere reactie aangegeven (zie http://www.computable.nl/nieuws.jsp?id=2011446 ) dat het EKD zoals het beschreven is in de aanbesteding, bewijsbaar onveilig is.

Op de URL picasaweb.google.com/freemovequantumexchange is de beschrijving van een elektronisch dossier-uitwisselingssysteem te vinden dat bewijsbaar veilig is. Dit systeem ondersteund alle Office fileformaten.

Dit lijkt mij een uitgelezen kans voor de opdrachtgever om een systeem te vragen dat bewijsbaar veilig is. Tenslotte moeten er in de toekomst nog meerdere elektronische dossiersystemen gerealiseerd en ingevoerd worden in Nederland (EPD, WDH, ....) waarvan de bewijsbare veiligheid een belangrijk aspect is.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-24T10:39:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.