Managed hosting door True

Open Universiteit biedt lessen aan op e-paper

Beeld: 100777

De Open Universiteit biedt als eerste Nederlandse universiteit een deel van haar cursussen op elektronisch papier aan. Cursussen kunnen in de vorm van ebooks gelezen worden.

De Open universiteit gaat bij drie korte onderwijsprogramma's cursussen op elektronisch papier aanbieden. Mocht de nieuwe wijze van studeren bevallen, dan worden de cursussen op elektronisch papier uitgebreid naar andere studierichtingen. Naast het digitale cursusmateriaal blijven voorlopig ook nog studieboeken beschikbaar.

Studenten aan de faculteit Managementwetenschappen met het Kort Hoger Onderwijsprogramma Strategisch HRM krijgen gratis een ebook reader thuisgestuurd. De eerste ebook reader wordt op 31 maart door Cees Brouwer, lid van het College van Bestuur van de Open Universiteit, officieel uitgereikt.

E-book readers

De Open Universiteit verwacht dat de komende jaren ebook readers zullen verschijnen die nog meer mogelijkheden en gebruiksgemak bieden. Toch kan volgens de instelling de huidige ebook reader een toegevoegde waarde leveren aan de onderwijsprogramma's.

De faculteit Managementwetenschappen heeft na enkele tests gekozen voor de Hanlin/EBook V3. Belangrijke argumenten zijn de stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Daarnaast biedt deze ebook reader de mogelijkheid om mp3 af te spelen.

Standaard

Veel uitgevers kijken de kat uit de boom en wachten tot zich een standaard in de technologie uitkristalliseert. Daarom is het aanbod van digitaal studiemateriaal nog klein. De Open Universiteit ontwikkelt veel content zelf en is zodoende in staat om als eerste universiteit in Nederland cursusmateriaal in de vorm van een ebook aan te bieden.

De Open Universiteit bewerkt momenteel ook cursusmateriaal met text-to-speech software. Met de ingebouwde mp3 speler kunnen de teksten vervolgens beluisterd worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-31T11:06:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.